Vyražte za muzikou i adrenalinem na JoyRide


Hlavní město České republiky se i letos stane první zářijový víkend meccou příznivců akčních sportů a hudby. 4. a 5. září se totiž opět rozjede největší sportovně hudební festival v Evropě JoyRide.cz. Vstup na akci na Císařské louce a v Bráníku je zdarma.

Plakát na JoyRide

Patnáct koncertů, 20 sportů a 500 sportovců, závody, exhibice nebo workshopy – to všechno nabízí letošní ročník festivalu JoyRide.cz, který se řadí k největším akcím svého druhu v Evropě. Těšit se můžete na závod stále populárnějšího freestyle motocrossu za účasti absolutní české špičky (představí se Petr Kuchař, Petr Pilát či Libor Podmol).  Dalšími lákadly bude  závod ve freestyle bmx a představení skateboardingu, wakeboardingu, freestylu na vodním skútru nebo breakdance battle o prize money 30 tisíc korun.

Zajděte třeba na Sunshine
Loňských 25 sportovních disciplín, jejich 350 účastníků a 18 tisíc návštěvníků pasuje festival JoyRide.cz k takovým akcím jako freestyle.ch, Dew Tour nebo legendárním X-Games. „Letos jsme se rozhodli i přes finanční krizi udělat festival JoyRide.cz dvoudenní, protože jsme prostě zjistili, že takové množství koncertů, sportovních disciplín a sportovců už se nedá na jednodenní akci představit,“ říká ředitel festivalu Lubor Kos a dodává: „Proto jsme se rozhodli, že letos uspořádáme páteční program festivalu JoyRide.cz na Fun Island Císařské louce v Praze 5 a sobotní program v Praze 4 v Bráníku.“
Rekordní bude i letošní hudební sekce, organizátoři lákají na patnáct koncertů. Zahrají například Sunshine, Cocotte Minute, Navigators nebo Clou.
Nad celou akcí, která chce veřejnosti představit adrenalinové sporty, převzal záštitu například i primátor hlavního města Prahy Pavel Bém. (sli)