Vzkaz pro Jennifer Lopez: Chtělo by to zpívat, ne řvát!

KatarínaStraková

Jak se ukázalo, třiačtyřicetiletá americká popstar Jennifer Lopez má fyzičku jako patnáctiletá holka. V pátek 26. října v O2 areně v Praze zpěvačka zatančila lépe, než zazpívala a vůbec se při tom nezadýchala. Respekt.

Když přijede hvězda formátu Jennifer Lopez do Prahy bez předskokana, novinářovo srdce se tetelí radostí. Žádné trapné poskakování bezejmenné hvězdičky (Diamanty obklopená Marina, která zde předznamenala nedávný koncert Coldplay, promine), žádné zbytečně dlouhé přestávky mezi jednotlivými vystoupeními, žádné na poslední chvíli stihnuté poslední metro, ani žádné dopisování článku ve tři ráno. Místo toho přímočará téměř dvouhodinová show s relativně přesným začátkem a v jedenáct doma. Paráda.

Jennifer Lopez je především upřímná a sympatická osoba, která dovede vmžiku nenásilně sjednotit publikum, jež jí zobe z ruky a skáče při tom, jak zpěvačka zpívá. Nebo spíše vříská. Úvodní skladba Get Right ze sedm let starého alba Rebirth jakoby mávnutím hůlky spojila diváky v jeden tancující celek a ti, aniž by si všimli svého očarování, se neochotně rozutekli až po závěrečné Dance Again. Obdivuhodné.

http://www.youtube.com/watch?v=ynLDqrygNu4

Aktuálně nejvlivnější celebrita světa se ale nezavděčila jen otevřenou komunikací. K nejsilnějším momentům její páteční prezentace se zařadila moderní a precizně provedená choreografie zpestřená několika hereckými scénkami. Zejména dámy v předních řadách určitě ocenily imitaci boxerského čísla dvěma namakanými polonahými hezounky. Sexy.

Latinské rytmy hbitě střídaly funky a soulové pasáže, sem tam se vmísily prvky hip hopu. Při skladbě Ain’t It Funny se snědá zpěvačka v mikině a teplákách a třpytivou kšiltovkou s logem NYC na hlavě vrátila do dětství v chudinské čtvrti New Yorku. Působivé.

I když JLo sama o sobě říká, že je pořád ta „Jenny From the Block“, není to pochopitelně pravda. Už když v úvodu svého koncertu pevným pohledem nadšeně přelétla publikum, bylo jasné, že se z té kdysi lehce naivní kočičky z Bronxu stala máma od dětí. Dospělá tygřice, která více než co jiného chrání a miluje své mladé. Tak moc, že při tom zapomíná zpívat. Škoda.

Fanoušci v pražské O2 areně si od Lopez zpěvu opravdu příliš neužili. Místo toho jim s širokým úsměvem předvedla živočicha vydávajícího štěkavé zvuky a pronikavý jekot. Páni, tu bych nechtěla mít doma, napadlo mě, když zavřeštěla: „Jste připraveníííííí?“ V tu chvíli měl člověk dojem, že je ve fitness centru a Jenny, coby jedna z nejdrsnějších cvičitelek aerobiku všech dob, ho umlátí teniskou. Bolestivé.

Kdo doufal, že na koncertě uslyší příjemný skladby, přišel zkrátka. Jak to na podobných akcích bývá, šlo hlavně o show, nikoliv o zpěv. Do živého zpívání se hlavní hvězda pokoušela pouštět spíše v méně náročných tanečních kreacích. Prostě Jennifer-tanečnice převálcovala Jennifer-zpěvačku.

Jennifer Lopez
The Dance Again World Tour, Praha, O2 arena

Playlist koncertu

Opening Movie – Never Gonna Give Up * Get Right, Love Don´t Cost a Thing * I´m Into You * Waiting For Tonight Louboutins (Boxing Transition w/ Dancers) * Goin´ In * Hip Hop Medley – I´m Real (Remix), All I Have, Ain´t It Funny (Remix), Jenny From the Block * Video Segue – Baby I Love You * Hold It Don´t Drop It * Love Interlude – I´m Glad/Brave/Secretly, If You Had My Love Until It Beats No More * Club Tropicana Transition – Lets Get Loud, Papi On The Floor * Přídavky – Dance Again, Dance Again Reprise *

Témata:, ,