Vznikl nový motivační neziskový projekt Namaste HipHop


Skupina několika mladých lidí z České a Slovenské republiky cítí, že v dnešní době podléhá depresi čím dál více lidí, ať už je to kvůli financím, politice, amnestii, krizi, apod. Rozhodli se tedy, že se pokusí těmto lidem pomoci pomocí projektu, který nazvali Namaste HipHop.

 

Dříve, než se dostaneme k samotnému popisu tohoto projektu, vysvětlíme si pojem „NAMASTE“. Gesto NAMASTE reprezentuje víru, že uvnitř každého z nás je „boží jiskra“, která je uložena v oblasti čakry srdce. Gesto je uznání jedné duše duší druhou.

„Nejsme žádná církev, ani sekta, jde nám o propojení co největšího počtu pozitivně naladěných, můžeme říci, probouzejících se lidí z letargie, skepse a deprese“, říká o sobě skupina mladých lidí z České a Slovenské republiky, který tento projekt založili.

„Vkládáním příspěvků bychom rádi pomohli těm, kteří se necítí dobře v dnešní nelehké době, těm, kteří se cítí být sami, okolí jim nerozumí a zároveň mají potřebu sdílet své city a pocity. Chceme jim vrátit víru v lepší svět a změnit jim úhel pohledu na svět, chceme je motivovat, aby začali měnit sebe a aby uvěřili, že je opravdu všechno možné, v co opravdu upřímně věříme“, pokačují.

Hudba je jedním z faktorů, který nejvíce ovlivňuje mládež a celkově lidi, proto se rozhodli pojmout smysl a cíl projektu hlavně skrze hudbu. Projekt nazvali Namaste HipHop, který má sloužit jako platforma hlavně pro uvědomělý hip hop.

„Podporujeme a snažíme se šířit mezi lidi tvorbu conscious raperů jako např.. Suvereno,RevoltaMajk Spirit, apod. I když název projektu mluví o hip hopu, nebráníme se i ostatním žánrům. Máme ambici stát se jakousi základnou pro ty, kteří neposlouchají tzv.. „Party songy“, které dokola omílají jen party, alkohol, hulení apod., ale pro ty, kteří vědí, jaké jsou skutečné hodnoty, co je v životě opravdu důležité a raději si pustí interpreta, který šíří mezi lidí poselství, naději a víru“, prozrazuje jedna ze zakladatelek projektu Lucia Lassuová. 

„Chystáme pro vás různé projekty, překlady zahraničních uvědomělých písniček, rozhovory s conscious hudebníky, fotoreporty z akcí, různé motivační videa, časem akce, semináře, koncerty. Vadí nám dnešní chladné směrování společnosti a hlavně mládeže, kteří ve většině mezi sebou soupeří, kdo je lepší, kdo má lepší oblečení, kdo je víc „cool“, atd. a přitom zapomínají na duševní hodnoty. Sami jsme prošli změnou, která naše životy ovlivnila a chceme jít nejen příkladem, ale být i motivací pro ty, kteří čekají na „vhodný impuls“, na ty, kteří nevědí, jak začít. Chceme těmto lidem nejen ukázat cestu, ale také pomoci se na ni i dostat. Chceme motivovat a inspirovat lidi, aby vedly plnohodnotnější život, než ten, na který jsou zvyklí ovlivněni médii, politiky, bulvárem“, uzavírá svým vážným výrazem v obličeji Lucia Lassuová popis projektu.

Oficiální video o projektu 

Pokud Vás zajímá více informací o tomto neziskovém a bohulibém projektu, můžete se přidat na jejich Facebook stránkuYoutube kanál či kvůli více informací můžete také navštívit jejich Oficiální stránky.

Témata:,