Xindl X: Možná zahraju dvanáctkrát za sebou Anděla

Hana-Slivova

Jedním z vystupujících na koncertu Koule.cz v klubu Lávka bude také písničkář a scénárista Ondřej Ládek aka Xindl X. Co od něj na koncertě můžete čekat? Jasně, písničky. Ale jaké? To ještě neví ani sám Ondřej. Za to ale - jakožto tvůrce sitcomu - navrhuje, aby se do parlamentích debat na ČT 2 přimíchal předtočený smích.

Zazní na koncertě nějaké novější písničky, nebo to budou hlavně ty z desky Návod ke čtení manuálu?
Obvykle na koncertech hrávám půl napůl písně z manuálu a novinky z připravované desky. Ale playlist vzniká vždycky až těsně před koncerte, takže kdoví, jak to dopadne tentokrát. Možná akorát zahraju dvanáckrát za sebou Anděla. Lidi stejně nic jiného nezajímá.

Anděl

V létě jste se představil na řadě akcí, na který festival vzpomínáte rád a proč?
Nejvíc jsem si užil hraní na Colours of Ostrava. Měl jsem dojem, že komunikace s publikem tam fungovala nejlépe. A navíc jsem stihnul zajít i na pár koncertů konkurence, což se mi na většině ostatních festivalů nepoštěstilo. Hraní i ostatní koncerty mě taky hodně bavily na slovenské Pohodě. Doufám, že ta letošní tragédie (na festivalu se zřítil stan, dva lidé zemřeli – pozn. redakce) festival pro příští ročníky nezlikviduje. Byla by ho škoda.

Podílel jste se na přípravách úspěšného sitcomu Comeback. Co vás na tomhle formátu nejvíc baví?
Na sitcomech mám nejraděi ten předtočený smích. Je to super, když člověk při sledování pořadu ví, kdy se má smát.Škoda, že nedělají žádné smutné seriály s předtočeným pláčem. Ostatně i v reálném životě bych ty předtočené smíchy a pláče ocenil…

Přiblížil se Comeback ve výsledku vašim představám?
Coby správný televizní tvůrce na televizi moc nekoukám, ale ty díly, co jsem viděl, mě příjemně překvapily. Myslím, že v komediálních seriálech zatím Comeback nemá v Čechách konkurenci. Leda, že by na čétédvojce přimíchali předtočený smích do přímého přenosu z parlamentu – to by byla teprve švanda.