Yes – jsou tu noví Pet Shop Boys. Veteráni popu do starého železa ještě nepatří


Britské popové duo Pet Shop Boys se na hudební scéně pohybuje už 25 let a právě vydává své desáté studiové album s názvem Yes. Pro někoho dva legrační strejdové, podepsaní pod pár diskotékovými hity 80. a 90. let, pro jiné výstřední duo, které se vždy snaží přizpůsobit aktuálním hudebním trendům, se za novou desku rozhodně nemusí stydět.

Dnešní Pet Shop Boys, zpěvák Neil Tennant a klávesista Chris Lowe, jsou prošedivělí padesátníci, kteří místo nostalgického bilancování přicházejí s pozitivní deskou Yes, plnou lásky a naděje. Ke spolupráci si přizvali producentský tým Xenomania, který se podílel například na albech Sugababes nebo Girls Aloud.

P.S.B řekli své ano sebevědomě
Hned pilotní singl alba Love etc. si zapamatujete, má totiž chytlavou melodii, kterou jen tak z hlavy nevyženete. Budete si podupávat do rytmu – a při tom žádat o víc lásky.

Podívejte se na video Pet Shop Boys: Love etc.

Překvapivá je Beautiful People s harmonikou a šedesátkovým zvukem. To jsou prvky, které byste v předchozí tvorbě těchto diskotékových hitmakerů hledali jen těžko. Následující Did You See Me Coming? naopak představuje návrat ke klasickým tanečním songům, rukopis skupiny v ní poznáte okamžitě. Největší hitový potenciál v sobě skrývá skladba Pandemonium, která si díky přímočaré melodii a velkolepé produkci žádá o zařazení do výběru toho nejlepšího z diskografie skupiny někam mezi Always On My Mind a Go West.

Celkově dobrý dojem z povedeného alba si Pet Shop Boys trochu pokazili snad jen závěrečnou utahanou baladou Legacy, kterou jako by na konec alba hoši zařadili spíše z povinnosti. Nic to ale nemění na tom, že Neil Tennant a Chris Lowe vyslovili svoje Yes sebevědomě a potvrdili, že do starého železa ještě nepatří.

Pet Shop Boys: Yes
Stopáž:
48:39
Vydal:
Parlophone    
Skladby: Love etc., All Over the World, Beautiful People, Did You See Me Coming?, Vulnerable, More Than a Dream, Building a Wall, King of Rome, Pandemonium, The Way It Used to Be, Legacy

 

Témata:,