Z kapely Paramore odchází další člen. Hayley Williams zůstane sama?!

Redakce

V americké formaci se po čtyřech letech zase otřásla zem. Z Paramore odchází miláček fanynek, basák Jeremy Davis. Paramore mají zřejmě podobný problém jako třeba Panic! At The Disco nebo Evanescence - doplácí na kult výrazného frontmana či atraktivní frontwoman, kteří by mohli být sólisty hned, ale v kapele se cítí tak nějak lépe.

„Když se chcete posunout dál, musíte pro to taky něco vytrpět. A když už to dokážete, zjistíte, že to není to, v co jste doufali. Jeremy s námi už v kapele nebude. Upřímně, bylo to těžké rozhodnutí. Dlouho jsme o tom přemýšleli a řekli jsme si, že Paramore prostě musí pokračovat a taky že bude pokračovat.“ Tak zní oficiální vyjádření skupiny na Facebooku.

Podobný apokalyptický scénář přitom tuhle svižnou partu potkal už před třemi lety, kdy další ze zakládajících členů, bratři Josh a Zachary, uskupení kvůli nepřekonatelným tvůrčím rozporům opustili. Tehdy jsme se dočkali i reakce ze strany bratrů ve formě otevřeného dopisu, v němž se mimo jiné všichni dozvěděli, jak to s vlivem Hayley Williams ve skutečnosti je. Ukázalo se, že Farrovy už zkrátka nebavilo být neustále ve stínu excentrické a zároveň výjimečně nadané vokalistky.

Proč doopravdy odešel Jeremy Davis, se zatím ale přesně neví. Faktem zůstává, že se bývalý basák na tvorbě kapely nikdy příliš aktivně nepodílel (autorská práva si v naprosté většině nárokuje trojlístek Williams / Farro / York) Navíc poslední dobou se věnoval čím dál více svým vlastním projektům. Pozitivní zprávou ale je, že stejně jako před čtyřmi lety to Paramore nezabalí. Hayley Williams a Taylor York jakožto hlavní kytarista už pomalu pracují na dalším materiálu a vzhledem k obrovskému úspěchu poslední desky (která jim vynesla i první Grammy), na které pracoval tandem právě v tomto složení, se nemusíme nějakého ostudného tvůrčího selhání obávat.

Nejlepší alba roku 2015! Kdo zaválel nejvíc?

Leighton Meester zpívá píseň od Elvise „Blue Christmas“. Mladá kráska má hlas jako anděl