Za co dostanete v Číně peníze na iPhone 6? Tomu neuvěříte!

Redakce

Nový iPhone 6S je v Číně očekáván s takovou netrpělivostí, že ho ke své propagaci začaly používat i místní spermobanky, které se s jeho pomocí snaží nalákat nové dárce. Informoval o tom zpravodajský server Fortune.

Dvě čínské spermobanky už tento týden na internetu zveřejnily výzvu mužům, aby přišli darovat spermie a získali tak peníze na koupi nového chytrého telefonu firmy Apple. Ten se bude v pevninské Číně prodávat asi za 1000 dolarů (zhruba 24 000 korun).

„Nemusíte prodávat vlastní ledvinu, abyste získali peníze na koupi iPhonu 6S! Můžete si vydělat dost peněz jednoduše tím, že darujete spermie!“ lákají reklamy, z nichž citoval čínský list South China Morning Post. Například v provincii Chu-pej se spermie od dárců mladšího a středního věku vykupují v přepočtu za zhruba 800 dolarů.

Čína pro Apple představuje velmi významný trh – zisky Applu z Číny za poslední čtvrtrok stouply o 110 procent a tato oblast včetně Hongkongu a Tchaj-wanu zajišťuje téměř třetinu celkových zisků. Ovšem Apple je neméně důležitý i pro Čínu.

Pro místní obyvatele není iPhone jen chytrým telefonem, je zároveň módním doplňkem za 1000 dolarů. A vlastnit nejnovější model iPhonu ve zlaté či růžovozlaté barvě je touhou mladých lidí i symbolem postavení vládních úředníků i zbohatlíků.