Začínáme s běháním! Krok za krokem

Redakce

Toto je jednoduchý tréninkový plán pro začátečníky, který vám pomůže přejít od válení na gauči k pořádnému tréninku, který si vaše tělo zaslouží. Každý se může stát běžcem, jediné co budete potřebovat, je vůle a pořádné boty. Běh je skvělý pro celé vaše tělo. Může snížit riziko vzniku srdečních onemocnění a cukrovky a zároveň zvýší dobrou náladu, protože odbourává stres a buduje svalovou hmotu. Trénink vám nezabere ani moc času, protože budete potřebovat třikrát týdně půl hodiny a pár minut navíc na silové cvičení. Jste připraveni? Desetitýdenní běžecký plán pro začátečníky může začít!

Cíl

Na konci tohoto tréninku byste měli uběhnout pět kilometrů v kuse bez zastávky a to za třicet minut.

Plán

Tento plán zahrnuje kombinaci běhu a rychlé chůze celkem tři dny v týdnu. Plán odstartujte jednou minutou joggingu na zahřátí a poté se protáhněte. Po protažení můžete začít s lehkým během, během kterého jste schopni bez problému mluvit a tempo držte po dobu třiceti minut. Když nebudete moci, střídejte běh s rychlou chůzí. Dva dny v týdnu k tomu přidejte silový trénink a uvidíte velký pokrok.

Posilující pohyby pro lepší běh

Pokud chcete zlepšit svůj běh, tak přidejte cviky, jako jsou dřepy, kliky a plank – prkno, které perfektně posílí vaše tělo. Dělejte dvě nebo tři série po deseti až patnácti opakováních jednou nebo dvakrát týdně.

Nejlepší boty pro běžce?

Vaše tělo nese při běhu nápor až do trojnásobku vaší váhy a to si žádá kvalitní a pohodlnou obuv. Vyberte si boty podle toho, jak vám sedí a jak moc jsou pohodlné. Případně se podívejte na nějaké recenze na internetu.

Aplikace na skvělou hudbu

Jedním z klíčů, jak si zpříjemnit běhání a udělat si z něj radost, je to, že si pustíte hudbu, která vás nakopne. Díky těmto aplikacím si můžete udělat svůj běžecký playlist – PaceDj, Spotify, Runtastic, Fit Radio.

6 žen se podělilo o své strategie, jak zhubnout. Zkusíte to taky?

Bikram jóga vs. hot jóga: Jaký je mezi nimi rozdíl?