Zapomeňte na minulost. Michal Pavlíček představil své Srdeční záležitosti

Milan-Janecek

Bývalý kytarista skupiny Pražský výběr Michal Pavlíček předvedl materiál z chystané desky Srdeční záležitosti. Kytarový virtuóz se včera večer představil publiku po dlouhé době. Posluchači, kteří zaplnili pražský Lucerna Music bar zhruba z poloviny, mohli odcházet z koncertu spokojeni.

Album má být z poloviny zpívané a z poloviny instrumentální. Stejným způsobem Michal Pavlíček poskládal i repertoár včerejšího koncertu, který proběhl pod heslem „zapomeňte na minulost“.

Neuvěřitelný Pavlíčkův kytarový výkon
Pavlíček a jeho doprovodná kapela, složená z basisty Maťo Ivana a bubeníka Miloše Meiera, to rozjeli hned od úvodních tónů. Drtivé hard-rockově metalové bicí vytvářely společně s groovující basou dobré podklady pro Pavlíčkovy kytarové eskapády. To, co skvělý kytarista na podiu předváděl, bylo neuvěřitelné. Stejně brilantní technika hry jako kdysi, obrovský cit pro melodii a signifikantní postupy, kdy i naprostý laik dokáže rozeznat Pavlíčkovu hru mezi tisíci kytaristy.

Poslechněte si Michala Pavlíčka

Trochu zklamáním působil Pavlíčkův zpěv. Stejně velkého citu pro melodii, jaký má na kytaře, se mu ve vokální lince z nějakého důvodu nedostává. Většina zpěvů působila jako zastydlá alternativa typu Plastic People. Došlo však i na vtipné texty, kdy se Michal Pavlíček skladbou Když se hoši rozkmotří vrátil k rozbrojům v Pražském výběru.

Poslechněte si Zubatou od Michala Pavlíčka

Pro obecenstvo neznámé písničky
Bylo na škodu, že deska Srdeční záležitosti ještě nevyšla. Obecenstvo písničky neznalo a nemohlo na ně reagovat. Výjimkou byla jen závěrečná Honička, která pochází z předchozího alba Čombió. Mezi návštěvníky koncertu se objevil i dlouholetý Pavlíčkův kamarád a souputník Vilém Čok, který nezklamal – věnoval se focení pohledných sboristek. Zvukaři byli opět tragičtí: pískající reproduktory, chvílemi slabá baskytara! Možná by to chtělo méně pít a více se věnovat práci.

Michal Pavlíček: Srdeční záležitosti
9. dubna 2009, Lucerna Music bar, Praha

Témata:, ,