ZEEQ – chytrý polštář, co streamuje muziku, zabraňuje chrápání a vylepšuje váš spánek

Redakce

Je to nový parťák do nocí plných kvalitního hlubokého spánku. Na Kickstarteru se nyní parta z Chicaga pokouší sehnat dostatek financí na komerční spuštění. ZEEQ prý není jen další gadget, ale skutečný interaktivní společník ve spánku. Umí s vámi i snít? (asi ne)

ZEEG je smart a chce, abyste měli smart spánek. Na dobrou noc vám zahraje tak potichu, aby to vedle vás další hlavinka už nemusela poslouchat. Samozřejmostí je možnost si vybrat oblíbené kousky ve spárované mobilní aplikaci. 

Tvůrci k polštáři přiřadili speciální relaxační hudbu. Poté, co usnete, bude analyzovat zvuky, které vyluzujete.

Pokud zaznamená byť jen náznak chrápaní, jemným vibrováním vás z něj nenásilně vyruší. Změníte pozici a pokračujete dál ve spaní.

ZEEQ zaznamenává a analyzuje váš pohyb ve spánku. Díky tomu vás probudí ve fázi spánkového cyklu, která je nejvhodnější.

Grogy rána jsou tak minulostí. Polštář je mimochodem údajně jako každý správný polštář velice komfortní.

Znamená to, že technologie v něm není na úkor prémiových materiálů a hebkosti na dotek. Smart polštář si klade za cíl proniknout do vašich spacích návyků tak, abyste si toho pokud možno ani nevšimli.

ZEEQ v aplikaci zobrazí průběh vašeho spánku. Může se taky starat o vaši dietu, cvičení a další návyky.

Prostě o vše, co nějak se zdravým spánkem souvisí. Argumentem projektu je, že je třeba být smart a pořídit si smart polštář.

Už kvůli tomu, že pak zbylé dvě třetiny života, které strávíte vzhůru, budete čerstvější a odpočatější. Chytré spaní něco stojí.

V přepočtu téměř 5000 korun. V případě úspěšné financovací kampaně byste se chytře prospat mohli už na letošní Vánoce.

Zajímavostí neznámou u dosavadních polštářů s peřím od babičky je nutnost ZEEQ dobíjet. Bluetooth repráčky a vibrace holt něco zkonzumují.

Dobíjet prý stačí jednou týdně. Dalším momentem na zamyšlení je mikrofon, který analyzuje chrápání. Když polštář někdo hackne, může si vaše chrápání živě pouštět bůhvíkdo…

RIP video aneb přetočte kazetu směrem na hřbitov!

7 vychytávek, které se vám hodí na pláž