Zemřel producent The Beatles George Martin, známý jako pátý Brouk

Redakce

Ve věku 90 let zemřel producent skupiny The Beatles George Martin. Na Twitteru to oznámil Ringo Starr, bývalý bubeník skupiny. Martin byl považován za pátého člena této slavné britské čtyřčlenné kapely.

„Ať bůh dopřeje Georgi Martinovi klid a (jeho manželce – pozn. red.) Judy a jeho rodině lásku,“ napsal na Twitteru Starr se svou ženou Barbarou Bach. V kondolenci mu také někdejší bubeník poděkoval za jeho laskavost.

Paul McCartney, který je po Starrovi a Petu Bestovi, jenž skupinu musel v roce 1962 opustit, posledním žijícím příslušníkem legendární kapely, označil Martina za opravdového pátého člena. „Pokud si někdo zaslouží titul pátý Beatle, je to George,“ uvedl v prohlášení McCartney.

„Svět ztratil skutečně skvělého člověka, který v mé duši a historii britské hudby zanechal nesmazatelnou stopu,“ dodal s tím, že Martina považoval za svého druhého otce.

„Odpočívej v pokoji, Georgi Martine. Jsem natolik zlomený, že nenacházím mnoho slov. Myslím na Judy, (jejího syna – pozn. red.) Gilese a rodinu,“ napsal na Instagramu Sean Ono Lennon, který je jediným synem zabitého člena Beatles Johna Lennona a jeho manželky Yoko Ono.

Lítost nad Martinovým úmrtím vyslovila řada dalších osobností, na Twitteru tak učinil i britský premiér David Cameron. „Sir George Martin byl hudebním gigantem,“ napsal Cameron. Martinova rodina v prohlášení uvedla, že děkuje všem za kondolence, modlitby i vyjádření podpory po Georgeově smrti.

Beatles slaví úspěch i na streamovacích službách

5 slavných, kteří byli prohlášeni za mrtvé ještě před svou smrtí. A někteří žijí dodnes