Zemřela zpěvačka Whitney Houston. Drogy u ní nenašli

Lubos-Prochazka

V Los Angeles zemřela americká zpěvačka a herečka Whitney Houston. Bylo jí 48 let. Policisté našli její tělo v hotelovém pokoji v Beverly Hills. Příčiny smrti zatím nejsou známy. Drogy nebo alkohol v jejím pokoji policisté nenašli. Naopak objevili láhvičky s léky na předpis.

Smrt držitelky šesti cen cen Grammy a hvězdy filmu Osobní strážce oznámila její mluvčí Kristen Foster.  Whitney Houston prohlásili za mrtvou v jejím pokoji v hotelu Beverly Hilton. "Byla identifikována přáteli a rodinnými příslušníky, kteří s ní byli v hotelu," řekl jeden z policistů. "Nejsou tu žádné zjevné známky nějakého kriminálního úmyslu," dodal.

Policisté v pokoji nenašli žádné drogy ani alkohol. Objevili ale láhvičky s léky na předpis. Jestli zpěvaččin skon souvisí s nalezenými prášky (údajně jde o antidepresiva) prozradí až pitva. Ostatky Whitney Houston už nechal koroner převézt do márnice.

Poslední foto Whitney ze čtvrtka tohoto týdne. Foto: AKM ImagesMěla zpívat na předávání Grammy
Podle některých informací strávila Whitney páteční večer na divoké hotelové párty. Bezvladné tělo pak našel na pokoji její osobní strážce v sobotu odpoledne místního času. V Evropě v tu dobu byla noc na neděli.

Houston zemřela v předvečer předávání hudebních cen Grammy, na kterém měla v noci na pondělí našeho času vystoupit. Její skon tedy hudební událost roku ovlivní.

Podle hudebního kritika Jana Rejžka, který bude předávání prestižních cen komentovat pro Českou televizi, pravděpodobně jednu z písní Whitney Houston v rámci Grammy zazpívá Jennifer Hudson.

Naposledy vystoupila ve čtvrtek
Ještě ve čtvrtek Whitney zpívala v jednom z hollywoodských klubů. Podle některých novinářů ale byla opilá, měla zkrvavenou nohu a nadávala všem kolem sebe. Podívejte se na video z této akce.

Zničilo jí manželství s Brownem
Rodačka z Newarku v americkém státě New Jersey vydala během své kariéry sedm studiových alb a v samotných Spojených státech prodala přes 55 milionů nahrávek. Divoké manželství se zpěvákem Bobbym Brownem, se kterým se rozvedla v roce 2007, společně s alkoholem a drogami ji ale kariéru ničily.

Browna zpráva o úmrtí exmanželky zastihla před koncertem jeho skupiny New Edition v Mississippi. Na pódiu se objevil, podle svědků byl očividně zdrcen zármutkem.

Zpěvačka prošla několika odvykacími kůrami, naposledy loni. Předloni přitom oznámila návrat na scénu. Na následném evropském turné ale působila jako duchem nepřítomná a selhával jí hlas. Některé koncerty nakonec zrušila.

Reakce kolegů Whitney Houston

"Měla všechno, krásu a skvostný hlas. Jak smutné, že její dary jí nemohly přinést stejné štěstí, jaké přinesly nám."
Barbra Streisand

"Se zlomeným srdcem a v slzách nad šokující smrtí mé přítelkyně, nedostižné Whitney Houston."
Mariah Carey

"Nemám slov, mám jen slzy, drahá Whitney."
Rihanna

"Tak zničující. Navždy tě budeme milovat Whitney, R.I.P."
Katy Perry

"Právě jsme zaslechl tu zprávu, tak šílené. Jeden z vůbec největších hlasů odešel. RIP Whitney Houston. Mé modlitby jsou s jejími přáteli a rodinou."
Justin Bieber

Neslavnější písní Whitney Houston je bezpochyby ploužák z filmu Osobní strážce I Will Always Love You z roku 1992. Poslechněte si ho.

Témata: