Gabor emigrovala do Spojených států za druhé světové války. Od té doby se objevila ve více než padesátce filmů, proslavila se ale zejména svým životním stylem a četnými aférami a rozvodovými procesy.

Vdaná byla celkem devětkrát, jedno z těchto manželství bylo ale později anulováno. Od roku 2002 byla Gabor po autonehodě upoutána na invalidní vozík, o tři roky později prodělala mrtvici a stáhla se do ústraní.

V roce 2011 musela podstoupit amputaci pravé nohy. Gabor se narodila 6. února 1917 v Budapešti v tehdejším Rakousko-Uhersku.

V roce 1936 se stala Miss Maďarska a v roce 1941 následovala svou sestru Evu do Hollywoodu. Také její druhá sestra byla herečkou.

Od 50. let hrála v televizních seriálech a desítkách filmů. K nejznámějším patří Příběh tří lásek, Dívka v Kremlu, Dotek zla nebo Moulin Rouge režiséra Johna Hustona z roku 1952.

Úmrtí hollywoodské herečky potvrdil její manžel princ Frederic von Anhalt, za něhož se provdala v roce 1986. První manželství uzavřela Gabor již jako dvacetiletá, tehdy si vzala tureckého diplomata Burhana Asafa Belgeho, s nímž se po pár letech rozvedla.