Zemřela Jaroslava Hanušová

Redakce

Ve věku 66 let zemřela po dlouhé nemoci herečka Jaroslava Hanušová, známá především z televizních pořadů Možná přijde i kouzelník. Sdělila její rodina.

Hanušová si zahrála i v komedii Slunce, seno, erotika Zdeňka Trošky. V posledních dvou letech byla upoutána na invalidní vozík.

Jaroslava Hanušová začala studovat právnickou fakultu. Tu však po třech letech opustila a několik let pracovala jako učitelka v mateřské školce. V polovině 80. let ji oslovil Jiří Lábus, s nímž se znala ze školy, a angažoval ji do tehdy oblíbeného pořadu Možná přijde i kouzelník.

O tom, že zvládne i dramatické role, přesvědčila rolí sadistické vychovatelky v Renčově psychologickém dramatu Requiem pro panenku. Mihla se také v malé roličce ve filmu Alice Nellis Výlet. Hrála též v komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh a ve filmovém dramatu Bastardi a Bastardi 2, podle nichž scenárista a režisér Tomáš Magnusek natočil v roce 2014 televizní seriál.

Větší prostor dostala v seriálech Kde padají hvězdy, Velká sázka o malé pivo, Život na zámku, Josef a Ly či Náměstíčko. Objevila se i na jevišti Činoherního klubu a také v zájezdovém představení agentury Harlekýn nazvaném Přípitek všem láskám.

Jaroslava Hanušová měla na kontě dvě desítky televizních pořadů, šest seriálů a role v devíti celovečerních filmech. 25. února by oslavila sedmašedesátiny.

Lucii Bílé zemřela milovaná maminka!

Z tohoto videa mrazí: Poslední role zesnulých herců