Zemřela zpěvačka Natalie Cole, dcera jazzového velikána

Redakce

Zemřela americká zpěvačka Natalie Cole, dcera slavného swingového zpěváka a pianisty Nata Kinga Colea. Držitelce devíti cen Grammy bylo jen 65 let.

Podle amerického webu TMZ zemřela Cole ve čtvrtek v losangeleské nemocnici Cedar Sinai na selhání srdce. Trpěla dlouhodobými zdravotními problémy, které byly důsledkem užívání drog; v roce 2009 podstoupila transplantaci ledviny.

Zpěvačka, která se původně prosadila stylem rhythm and blues a později přešla přes taneční soul a pop k jazzu, prodala miliony nahrávek. Obrovský úspěch jí přineslo zejména album Unforgettable z roku 1991, jež obsahuje stejnojmenný virtuální duet s jejím tehdy již dávno nežijícím otcem.

Cole poprvé veřejně vystupovala už v 11 letech a v roce 1975 vydala debutové album Inseparable, za něž získala zlatou desku i dvě ceny Grammy. V roce 2000 se v autobiografii Anděl na mém rameni přiznala k drogové závislostí a odvykací léčbě. O rok později byl její příběh zfilmován ve snímku Žít pro lásku: Příběh Natalie Cole, kde třikrát rozvedená zpěvačka ztvárnila samu sebe.

Kdo ze slavných osobností nás letos navždy opustil?

Zemřel zpěvák hitu Infinity!

Témata: