Žít tak s pandou v Portugalsku…

matoush

Skok o třicet šest příček, Katy Perry jako ruská jednička, album ukolébavek v čele žebříčku prodeje... I takové událostí můžete zaregistrovat, pokud se zajímáte o světové hitparády. Podívejte se, jaké talenty se v minulém týdnu objevily, kdo zvítězil a komu se naopak nedařilo.

Poměrně stabilní zůstal britský chart. Do Top 5 ale pronikl Tinchy Stryder spolu s Taio Cruzem s písní Take Me Back. Na trojku se vyšvihl z 39. místa (!), a proto je jakýmsi skokanem týdne.

Podívejte se na britského skokana

http://www.youtube.com/watch?v=Mg0-7HTqM0

Na Billboardu v USA se vedoucí pětice nezměnila. První zůstává Lady GaGaJust Dance následovaná Beyoncé a Single Ladies. Jako třetí se udržel song Heartless od rappera Kanye Westa. Čtyřkou tohoto týdne je T.I. spolu s Rihannou a Live Your Live. Top5 uzavírá Love Story v podání Taylor Swift. Lady GaGa si ale celkově oproti minulému týdnu pohoršila. Poker Face se drží ve Skandinávii: první je v Norsku a Finsku, na dvojku klesl ve Švédsku. Na Novém Zélandu, kde si Poker Face minulý týden sáhl na vrchol, nyní vévodí Jason Mraz a I’m Yours.

Poslechněte si sympaťáka Jasona Mraze

Kdo se o úspěch, jak se zdá, bát nemusí, je Katy Perry. Nejenže je Hot  N‘ Cold na prvním místě v Rakousku, Švýcarsku a Německu, ale vystoupal na nejvyšší příčku i v Rusku. Zdá se, že Rusové si popovou princeznu zamilovali – předchozí singl I Kissed A Girl se totiž dokázal držet na špici celých 20 týdnů!Pokud jste spíše frankofonní, možná vás zaujme Sheryfa Luna. „Kdybys tu nebyl, jak bych mohla žít, neznala bych to štěstí, když mě objímáš…" zpívá R&B hvězda s alžírskými kořeny v písni Si tu n’etais plus là.Tento týden je to francouzská trojka. V Polsku je pak nejprodávanějším albem Osiecka od Kasii Nosowske. Úspěch je to nebývalý, Kasia se tak může radovat z platinové desky i chvály kritiků. „Čím déle Osiecku poslouchám, tím víc se mi líbí,“ říká populární kritik Michal Braum. „Rozhodně to nebyla láska na první poslech, teprve postupem času se ve mně ten materiál rozležel a já si ji zamiloval.“

Poslechněte si polský poklad, Kasiu Nosowskou

Je čas na poetický závěr. Tentokrát není Úletem ani nahotinka ve vaně, ani chlapeček, který se chce líbat. Dnes jsme pro vás vybrali CD portugalských písniček pro děti, které je třetí v tamějším žebříčku prodeje. Nerozumím sice portugalsky ani slovo, ale Boa Noite od Andrého Sardeta mě uchvátilo. Panda si v klipu vyčistí zoubky a jde spinkat. Ach jo… Proč jen nemůžu být malý Portugalec?

Poslechněte si písničky pro malé Portugalce

http://www.youtube.com/watch?v=tKJbI_5mvQA

Přehled světových hitparád

Billboard Hot 100 Music Charts (USA):
1. Lady GaGa feat. Colby O’donis – Just Dance
2. Beyoncé – Single Ladies (Put A Ring On It)           
3. Kanye West – Heartless     
4. T.I. feat. Rihanna – Live Your Life
5. Taylor Swift – Love Story

www.theofficialcharts.com (Velká Británie):
1. Lady GaGa – Just Dance
2. Kid Cudi vs. Crookers – Day ‚N‘ Nite
3. Tinchy Stryder feat. Taio Cruz – Take Me Back
4. James Morrison / Nelly Furtado – Broken Strings
5. Saturdays – Issues

sverigetopplistan.se (Švédsko):
1. Kevin Borg – With Every Bit Of Me
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Katy Perry – Hot ‚N‘ Cold
4. The Killers – Human
5. Beyoncé – If I Were A Boy

charts.org.nz (Nový Zéland):
1. Jason Mraz – I’m Yours
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Beyoncé – Single Ladies (Put A Ring On It)
4. Britney Spears – Circus
5. Basshunter feat. DJ Mental Theo’s Bazzheadz – Now You’re Gone