Život začíná v (řeckých) ruinách

Eva-Slesingerova

Slunce, řecké památky a romantické překvapení na závěr. Stačí jen zabalit kufry a koupit letenku. Kdo by nechtěl mít takhle zničený život?  

Každý byl někdy na poznávacím zájezdě a každý si z takových akcí odnesl různé zážitky. Záleželo na průvodci, který nás měl na starosti, i na způsobu předání jeho znalostí o historii daného místa.
Tenhle zájezd je z těch, na které byste nevzpomínali dvakrát s nadšením. Otravná průvodkyně v modrém sáčku, která chrlí jedno datum za druhým a ke všem radovánkám dovolené typu zmrzliny a nákupu suvenýrů se staví odmítavě, nikomu neučaruje. Ba naopak, unudí k smrti, a pokud přežijete, celou dovolenou znechutí.  Výsledný efekt pak nevylepší ani rozehřátý autobus bez klimatizace, zato se zarostlým a smradlavým řidičem, který zřejmě nerozumí ani slovo.

Podívejte se na ukázky z filmu

Ve filmu Můj život v ruinách se nad průvodkyní Georgií (Nia Vardalos – hlavní hvězda komedie Moje tlustá řecká svatba)  ale snad smilují sama nebesa. Mezi nesnesitelnými dovolenkáři se totiž objeví starý vtipálek Irv (Richard Dreyfuss), který dává všechno postupně do pořádku, účastníkům zájezdu radí, co je v jejich životě špatně, a taky rozdmýchá vášeň mezi Georgií a řidičem Nicem. Na konci filmu tak všichni táhnou za jeden provaz, dovolenou si užijí na plné pecky –  a hádejte, kdo se stane nejoblíbenějším průvodcem pod sluncem?

Na výlet po Řecku se vypravilo množství různorodých postav, od užvaněných Australanů přes právě rozvedené španělské dámičky, vyžraného dobráckého Američana až po stařenku kradoucí vše, na co narazí.  Každá z postav je jiná, ale zároveň vtipná, takže hodina a půl vám v jejich společnosti uteče jako voda. Pokud si zkrátka potřebujete vyčistit hlavu, jste na filmu Můj život v ruinách správně.

Můj život v ruinách
Romantická komedie
USA / Španělsko, 2009, 95 min
Režie: Donald Petrie
Hrají: Nia Vardalos, Alexis Georgoulis, Richard Dreyfuss, Caroline Goodall, Ian Ogilvy, Alistair McGowan, María Botto
Premiéra v ČR: 5.listopadu 2009