Zpěvačka M.I.A má nový klip. Je velmi brutální

Hana-Slivova

Na každodenní dávku "soft" násilí z televizních zpráv nebo z internetu jsme si možná už zvykli. Na síť ale před třemi dny uteklo video ke skladbě Born Free z chystaného alba rapperky a aktivistiky jménem M.I.A, které obsahuje scény tak brutální a explicitní, že bychom se nedivili, kdyby ho dokoukalo jen pár největších zpěvaččiných fanoušků.

pollZpěvačka M.I.A je v České republice známá hlavně díky hitovce Paper Planes z desky Kala, kterou tu před dvěma lety hrála rádia téměř do omrzení. Mezi tím ovšem M.I.A. porodila syna a nachystala třetí desku, která má vyjít 28. června.

Na internet se před pár dny dostal track Born Free, ve kterém M.I.A nabádá k lepšímu pohledu na svět a poukazuje na zbytečné násilí a zášť. Ve stejném duchu se nese i téměř devítiminutové video režiséra Romaina Gavrase, v němž sledujeme nesmyslné, svévolné a brutální zacházení vojáků s americkou vlajkou na oblečení se skupinou zrzavých chlapců. Ti mají na výběr – buď je ozbrojené komando zastřelí, nebo se proběhnou minovým polem.

I díky barvě vlasů a "poetice" scén video chvílemi připomíná krveprolití v dobách nejtvrdších soubojů v severním Irsku. Kromě násilí uvidíte v klipu i explicitní sexuální scény, varujeme proto, že vážně není pro každého.

Nová deska rapperky M.I.A zatím nemá jméno, ovšem jestli vás nějaké napadá, M.I.A váš názor – alespoň podle výzvy na twitteru – uvítá. Známý je zatím jen tracklist, skladby na desce se budou jmenovat The Message, Born Free, Meds And Feds, Lovealot, Tequilla, It Is What It Is, XXXO, Tel Me Why, Story Told, Space.

Koukněte na klip k Paper Planes

http://www.youtube.com/watch?v=ewRjZoRtu0Y

 

 

Témata: