Zpěvačka Patricie natočila klip o Tomášovi Klusovi


Patricie, mladá zpěvačka a písničkářka, dotočila klip k písni Tomáš Klus, která má být prvním singlem z její nově připravované desky. V písničce o Tomášovi zpívá z pozice zamilované fanynky, která sní o tom, založit se zpěvákem rodinu. Po letmém poslechu by si jeden mohl myslet, že je to vyznání lásky. Každému ale vzápětí dojde, že je píseň zpívaná s nadsázkou a že si Patricie pouze tropí žerty, stejně jako to dělala již u své první desky Obamamania, kde si zase utahovala z americké mentality a prezidenta Obamy.

Pro zrealizování klipu si Patricie vybrala tým nadějných tvůrců, Martina Bartáka a Bohdana Zajčenka, kteří spolupracovali na mnoha zahraničních klipech a v současnosti plánují jet studovat režii do Spojených států. V klipu se prolínají dvě roviny. Ta první se odehrává v pokojíčku Patricie, kde vystupuje s maňásky, z nichž ten blonďatý představuje Kluse, kdežto holčičí maňásek představuje Patricii. V druhé rovině maňásci ožívají a tak se před námi objevuje písničkářka ve svůdných šatičkách a Tomáš Klus v košili. Tomáš se však natáčení neúčastnil a tak celému týmu nezbývalo nic jiného, než sehnat dvojníka Tomáše Kluse. Proč si však zpěvačka vybrala pro námět své písně právě tohoto oblíbeného českého zpěváka?

Tomášova hudba se mi líbí a v minulosti mě určitě ovlivnila. Je mi stylově hodně blízká, protože i já vycházím z folku a texty i hudbu k písním si píšu sama,“ přiznává zpěvačka, která v minulosti vystupovala například na turné Xindla X či Marie Rottrové. Je však možné, že se za touto písní skrývá něco víc? „Za jeho písně k němu chovám obdiv, ale víc v tom nehledejte,“ tvrdí Patricie, která si svým textem dobírá fenomén vzniklý okolo tohoto zpěváka, jenž se v praxi projevuje především dlouhými frontami na dámské záchody, ač pánské zejí prázdnotou. Tahle nadsázka má z klipu být prý zřejmá.

Videoklip se natáčel v ateliérech filmové školy FAMU a natáčení trvalo necelý den. Patricie se nechala slyšet, že po počáteční nervozitě si natáčení užívala. „Všechno to vyšlo perfektně. Pro natáčení se nám například podařilo zapůjčit luxusní šaty z obchodu 1.2.3 nebo velmi drahou designovou sedačku z obchodu Finezza. Dali jsme do toho všichni hodně práce, tak snad to bude vidět,“ říká písničkářka, která bude v létě vystupovat na Benátské noci a na podzim bude dělat předkapelu Václavovi Neckářovi na jeho turné. Momentálně tak zkouší se svojí kapelou a chystá se na natáčení své druhé desky, která by měla vyjít na podzim.