Zrušili festival Okoř 2010. Vstupenky vracejte v předprodejích

Lubos-Prochazka

Pořadatelé dnes ráno zrušili festival Okoř 2010. Šéfka festivalu Hana Petřinová ČTK řekla, že se nedohodla s pronajímatelem pozemků. Příští ročník chce uspořádat na jiném místě blízko Okoře. Vstupenky na letošní festival mají lidé vracet v předprodejích.

"Bohužel jsem nucena letošní ročník zrušit a konstatovat, že pod hradem Okoř pravděpodobně nebude ani žádné příště," uvedla pořadatelka v tiskovém prohlášení. Petřinová tvrdí, že majitel vystupňoval nároky na pronájem za louky v podhradí. Požadovaná částka je podle ní nemorální a neúměrně by zvýšila vstupné, což by poškodilo návštěvníky i hudebníky. "Obrovská vlna solidarity ze strany hudebníků, sponzorů i místních lidí mě tak nakopla, že určitě udělám 12. ročník festivalu s podobným názvem na nějakém místě v okolí Okoře," vzkázala dopoledne Petřinová.

Přijet měla Bílá i Langerová
Oblíbený festival Okoř loni oslavil desáté jubileum, letos mu mělo být 11 let. V sobotu 21. srpna na něm měli vystoupit třeba Lucie Bílá, Mig-21 nebo Aneta Langerová. Stránky festivalu jsou od oznámení zprávy o jeho zrušení nedostupné.

Podívejte se na reportáž z loňského festivalu Okoř