Seznamovat se nemusíte vždycky jen kvůli hledání vážného vztahu

Josefína KováčováKomerční sdělení

Občas najdeme dobré přátele, jindy zase vztah spíše milenecký. Seznamky jsou zkrátka různorodé, nakonec existují i ty speciální, které jsou určeny cestovatelům, lidem milujícím metalové hudební tóny nebo třeba dlouhovlasým. Šanci tedy mají bez nadsázky úplně všichni!

Nezáleží na pohlaví, věku nebo jakýchkoliv dalších atributech. V průměru jeden ze tří párů se totiž seznámí přes internet a byla by jistě škoda nepokusit štěstí, zvlášť, pokud můžete získat také nějaké zajímavé kontakty, i kdyby to zrovna nebyla velká láska na první pohled…

Velká láska jistě nečeká všude, ale co ty malé?

Je dost pravděpodobné, že napoprvé nenajdete zrovna někoho životního – první láska je los, který nevyhrává, ale do smrti si budeme pamatovat jeho číslo, jak praví známé rčení. I proto se jistě hodí pár rad pro ženy, které by už rády nebyly samy a chtějí trochu pomoci osudu, protože jsou z malé obce nebo kvůli pracovní vytíženosti se nemohou seznamovat třeba na kulturních akcích. Někdy je to těžké, muži jsou trochu ostýchavější, není dost času nebo také chuti, ale začít s občasným dopisováním by určitě pomohlo. Zkrátka a dobře, jít po malých krůčcích, které vás postupně dovedou až do příjemného vztahu.

Seznamky online mají celou řadu výhod a když je budete používat s rozvahou, určitě se brzy dočkáte alespoň pěkného rande, které vám na chvilku zvedne náladu. Nemusíte přeci hned první den potkat velkou lásku, to by bylo až moc výher najednou – v životě nakonec jde vše pomalu a mnoho věcí si musíte tak trochu zasloužit. Naštěstí je zde celá řada příležitostí a žádný zákon nenařizuje, že byste snad museli být registrováni jen na jedné jediné seznamce. To by byla přece velká škoda a pro některé snad přímo až mrhání talentem. Naopak, čím víc vystřelených šípů, tím spíš potom trefíte cíl, že? Jedním ze zajímavých tipů, kde začít, by mohla být třeba cDate seznamka…

Můžete se všemu naučit, není důvod vzdávat vše předem

Nikdo učený z nebe nespadl, to jistě platilo už před mnoha generacemi a stejné je to i dnes. Pokud neuspějete napoprvé nebo napodruhé, neznamená to, že jste se dost nesnažili, ale možná děláte nějakou věc špatně – a cílem je se poučit ze svých chyb. Osud je trpělivý učitel a rozhodně se na něj nemůžete zlobit. Otázka, jak sbalit holku, jistě nemusí být zrovna složitá, ale protože je rande pokaždé trochu jiné, je občas třeba improvizovat. V každém případě, pokud chcete uspět, měli byste se vyvarovat třeba následujícího:

  • Podceňování sebe sama. Žádná dívka či žena prostě nechce ufňukance, o nějž se nemůže ani opřít – a který spíš hledá druhou matčinu náruč, protože si neumí ani zavázat tkaničky u bot.
  • Nebýt ani špetku galantní. Podržet dveře nebo pomoci do kabátu, to se přece nosí i v dnešní době. Je to milé a nikdo se nemusí stydět být trochu džentlmen – jako ze staré školy.
  • Upravený vzhled zaboduje. Pokud nebudete čistí a upravení, prohráli jste automaticky první poločas. A není příliš pravděpodobné, že se v tom druhém ještě něco stihne rychle změnit.

A rozhodně není pravda, že musíte hledat vážný vztah – na to také není žádná opora v legislativě. Možná se chcete jen trochu rozptýlit a pobavit, na čemž jistě není vůbec nic špatného. A právě proto je tu flirt seznamka, díky které můžete zapomenout na všední starosti a dopřát si trochu oddechu od každodenního shonu. A v neposlední řadě, rozhodně se nevyplatí podceňovat sociální sítě. Velká účast je třeba na Twitteru, kde je komunikace poměrně jednoduchá a snadno tak může přeskočit pomyslná jiskra. Ale to už je spíš na vás, musíte zkrátka na začátku zaujmout a pak teprve vymýšlet nějakou další strategii!