10 věcí, co musíte zažít na Colours of Ostrava

Redakce

Co dělá léto létem? Přece letní festivaly! Nenechte si ujít ten, který loni britský deník Guardian zařadil mezi deset nejlepších evropských festivalů. Těšit se můžete na 20 scén, přes 130 umělců a víc než 350 položek na programu. Ať už vás baví elektro, rock, pop, jazz nebo třeba flamenco, v Ostravě si přijdete na své. A my pro vás máme 10 tipů, jak si fesťák užít naplno.

  1. Vyhrát bizarnost za x vypitých panáků

Svítící náramek, rádio ve tvaru citronu, brýle ve tvaru kytary – jak málo stačí k dětské radosti! Zvlášť když to jediné, co musíte pro výhru udělat, je vypít pár panáků, které byste si dali tak jako tak. I když výhru v lepším případě na konci fesťáku vyhodíte, a v horším vám bude doma lapat prach, v ten moment ji prostě potřebujete, tak do toho!

  1. Probudit se ráno v cizím stanu…

… vedle cizího člověka, s parádním oknem a polepšovnou v puse. Budete-li mít štěstí, vyplížíte se ven, aniž byste ho vzbudili. Tak si užijte ranní walk of shame i poznámky svých kamarádů, i tohle patří k fesťákové atmosféře.

  1. Objevit novou boží kapelu

Hledáš někoho, s kým máš sraz, čekáš na pivo, na toiku nebo na langoše a najednou slyšíš ten rajský zvuk a najdeš kapelu, která ti přesně padne do noty. Nejlepší pocit!

  1. Najít místo, kam potřebuješ, bez fronty

„Nechceš stát frontu na pivo, když zrovna tvoje oblíbená kapela hraje tvoji oblíbenou písničku,“ říká Zuzka zo Zvolena. A má pravdu. A nechceš ani stát frontu na záchod, když na něj potřebuješ právě teď. Takže přijít někam, kde není fronta, když se ti to zrovna hodí, je prostě výhra v loterii!

  1. Najít vlastní stan

Najít místo, kde jste zaparkovali stan, po tom, cos vypil 10 rumů, protože jsi potřeboval všechny barevné varianty blikajících brýlí, a pak trefit zpátky do vlastního spacáku? Pravděpodobnost je tak vysoká, jako že do tebe udeří blesk dvakrát za jednu noc. Ale ta první varianta je rozhodně příjemnější překvapení.

  1. Jít na Bolt Tower

Bolt Tower, neboli šroubová věž, je bývalá Vysoká pec č. 1 v Dolních Vítkovicích, která povyrostla o 25 metrů nástavby a teď slouží jako kavárna, prostor pro připomenutí historie, klub a vyhlídková terasa. Nejen hudbou a alkoholem je člověk na fesťáku živ, vážně! (A budete mít fotku i pro babičku.)

  1. Dostat se do backstage

Potřebujete protekční náramky. Nekupujte si alkohol a drogy, děti, dostaňte se do backstage a dostanete je zadarmo! Tohle se nepovede každému, ale o to víc si to užijete.

  1. Políbit svého oblíbeného zpěváka

Kdy jindy než na fesťáku? Díky uvolněné atmosféře máte navíc šanci, že z vás ochranka nenadělá psí granule.

  1. Najít toiku, která je čerstvě vyčištěná

Je sice zajímavé odpověďět si na otázku, jak dokáže někdo umatlat od h…a i střechu toitoiky, ale narazit na čerstvě umytou budku, to je něco jako vytáhnout si srdcové eso!

  1. Potkat všechny kamarády z Prahy

„Vy jste teď oba v tý Praze, to se vidíte pořád, ne?“ Jasně. Daleko větší pravděpodobnost je, že na svoje kamarády z mládí narazíte na Colours. Třeba u stánku s pivem!

Galerie: Lidi, kteří fesťák úplně nezvládli…

4 tipy, jak přežít festival ve zdraví