10 zajímavostí, které jste určitě nevěděli o filmu Láska nebeská

Redakce

Snímek Láska nebeská neodmyslitelně patří k Vánocům. Známe ho sice všichni nazpaměť, ale rádi si u něj znovu popláčeme. Předtím, než film navštíví letos televizní obrazovky, měli byste o něm vědět několik zajímavostí.

  1. Snímek Láska nebeská vůbec neměl být vánočním filmem. Původně v něm mělo jít pouze o lásku, která se ukáže z různých úhlů. Nakonec však lásku spojili s Vánocemi. A dobře udělali. Bez tohoto filmu si svátky nedokážeme představit.
  2. Vzpomínáte na scénu, kdy herci Colin Firth a Lucia Moniz skočili do vody, aby z ní zachránili rozepsanou knihu? Tehdy se Lucia vysvlékla do spodního prádla a to byl ten moment, kdy se Colinovi zalíbila. Jezero, ze kterého sbírali papíry, bylo hluboké sotva metr. Herci museli předstírat, že plavou a přitom šourali koleny o zem. Mimochodem Lucia Moniz je skutečně z Portugalska.
  1. Režisér Richard Curtiz se rozhodl z filmu vyškrtat několik dalších linií o lásce. Snímek byl příliš dlouhý. Celkem trval více než tři hodiny. To už by měli diváci nejspíš té lásky až po krk.
  2. Herec Kris Marshall si zahrál v Lásce nebeské Colina, který se neustále snažil sbalit nějakou dívku. Nedařilo se mu to a tak vyrazil do Ameriky. Tam se mu poštěstilo hned v prvním baru. Za scénu, kde jsou Američanky vysvlečené, vrátil Kris svůj honorář. Takový herecký výkon se hraje dobře i zadarmo.
  3. Slovo „actually“, které vychází z anglickém názvu Love Actually, je ve filmu užito prý hned dvaadvacetkrát. Zda je to pravda, či nikoliv si můžete ověřit o letošních Vánocích. Nepochybně bude na televizních obrazovkách snímek zase běžet.
  4. Herečka a zpěvačka Olivia Olson ztvárnila ve filmu Láska nebeská úžasnou Joannu, po které všichni ve škole toužili, včetně malého Sama. Na konci snímku na školní besídce zpívala velký hit All I Want for Christmas od zpěvačky Mariah Carey. Tvůrci si na zkoušce mysleli, že to dokáže lépe. Museli její zpěv trochu poupravit, aby zněl tak, jak si to představovali.
  1. Scéna, kdy je herečka Emma Thompson sama v ložnici a poslouchá CD od Joni Mitchell, se natáčela dvanáctkrát. Od režiséra dostala pokyn, aby projevila nějaké smutné emoce. Emma se do toho pustila naplno a neustále se sebou nebyla spokojená. Poslouchala song od zpěvačky Joni pořád dokola, aby ze sebe mohla dostat slzy.
  2. Emma Thompson měla kvůli své roli speciální oblečení, na které byly přidělány vycpávky. Pro filmaře byla herečka moc hubená. Kvůli roli nepřibrala a tak ji jednoduše vycpali. Udělali to ale dobře. Většina diváků to nepoznala – nebo vy snad ano?
  1. Snímek Láska nebeská má velmi mnoho rozkošných momentů. Jedním z nich je, jak Hugh Grant tančí a myslí si, že ho přitom nikdo nevidí. Spletl se, všimla si ho služebná. Všichni tuto scénu milujeme, ale herec při ní doslova trpěl. Musel ji zkoušet hned několikrát a navíc se mu ta písnička, na kterou tančil, vůbec nelíbila.
  1. Scény, které jsou zobrazeny na úplném začátku filmu, lidé nehráli. Můžete na nich spatřit skutečné emoce. Režisér se svým štábem stál zhruba týden na letišti a natáčel opravdové objímání. Povedlo se mu to, no ne?

8 legendárních českých filmů, které můžete sledovat pořád dokola. Jaký si pustíte tentokrát?

Grace Kelly. 22 věcí, které jste o ní možná nevěděli