3 filmy, ve kterých můžete cestovat časem. Nechte se unést do jiné doby

Redakce

Přáli byste si vlastnit stroj času? Bohužel máte smůlu. Můžete se alespoň nechat unášet filmy, ve kterých tato vymoženost existuje.

Svěrací kazajka (2005). Svěrací kazajka je thriller, který vás nenechá spát. Natočil ho Brit John Maybury. Hlavní role dostali Adrien Brody a Keira Knightley. Oba dva předvedli nadprůměrný herecký výkon. Celý film se nese v melancholickém duchu. Žádnou pozitivní atmosféru od něj nečekejte. Přesto stojí za podívanou. Cestování časem hraje v tomto filmu velmi důležitou roli. Hlavní hrdina, Jack Stars, je válečný veterán, který ztratil paměť. Neprávem ho obviní z vraždy policisty. Soud ho pošle do psychiatrické léčebny. V tomto ústavu doktor dopuje své pacienty silnými léky, zaváže je do svěrací kazajky a strčí do malých boxů. Vypadají stejně jako ty, do nichž se strkají mrtvoly. Jacka bohužel čeká to samé. Šílí z toho. Skrze to ale nakonec zjistí, že může cestovat v čase. Tam se potká s mladou dívkou. Hlavní hrdina s pomocí mladé ženy zjišťuje informace o své minulosti.

Zdrojový kód (2011). Zdrojový kód se řadí do mysteriózních snímků. Natočil jej Brit Duncan Jones. Hlavní roli získal herec Jake Gyllenhaal a vůbec si v ní nevedl špatně. Úplně na začátku filmu možná budete trochu zmatení, ale později se vše vyjasní. Rozhodně si tuto podívanou nenechte ujít. Stojí za to! Hlavní postava, kapitán Colter Stevens, se vzbudí ve vlaku. Nerozumí tomu, jak se do něj dostal a co se vlastně děje. Na protějším sedadle sedí pohledná žena, která ho zná, ale on ji nikoliv. Ve vlaku vznikne exploze a všichni jsou mrtví. Jack se probudí a zjistí, že pracuje na jedné misi. Má za úkol najít pachatele, který nechal vlak roztříštit na cucky. Několikrát se vrací do minulosti, kdy vlak a jeho pasažéři byli ještě v pořádku. Při každém pokusu na to má jen osm minut. Myslíte, že to dokáže?

Půlnoc v Paříži (2011). Pokud nemáte chuť dále sledovat melancholické filmy, máme pro vás romantickou komedii. Půlnoc v Paříži. Tvorby snímku se zhostil Američan Woody Allen. Hlavní roli získal slaďouš Owen Wilson. Do romantického filmu se velmi hodí. Kouzelná Paříž vás dostane stejně jako hlavního hrdinu Gila. S pomocí tohoto snímku zjistíte, že i města mají duši. Můžete sledovat proměnu Paříže v letech 1890, 1920 a 2011. Pokud zbožňujete toto město, neváhejte a podívejte se na tento film více než jednou. Zapálený spisovatel Gil má před svatbou se svojí snoubenkou Inez. Za celou dobu nepochopíte, proč si romantický pisálek chce na krk uvázat takovou semetriku. Nevadí. Rozhodli se, že před svatbou spolu stráví čas v Paříži. Gil si město pochopitelně zamiluje. Hledá v něm inspiraci ke psaní svého románu. Zbožňuje dvacátá léta, zlatou éru Paříže. Jednoho klidného večera se sám prochází po městě. Najednou u něj zastaví starý veterán. Zaveze ho do minulosti. Právě do dvacátých let. V průběhu poznávání starší Paříže se setkává s největšími umělci své doby. Seznámí se s E. Hamingwayem, P. Picassem, F. S. Fitzgeraldem a dalšími osobnostmi. Brali byste to také?

8 zajímavostí o seriálu Dr. House a jeho představiteli. Kolik si Hugh Laurie vydělal za jednu epizodu?

5 filmů, ve kterých herci při natáčení málem natáhli bačkory. Bylo to těsné!

Témata: