5 tipů pro cestování s batohem: Investujte do kvalitní obuvi

Redakce

Cestování s batohem je cool. Jak na to?

  1. Investujte do pořádného batohu – Při cestách většinou hromadíte spoustu věcí, které nepotřebujete. Pokud se chystáte cestovat s co nejmenším počtem věcí, tak k tomu budete potřebovat i pořádný, kvalitní batoh, který je dobře uspořádaný.  Neměly by zde chybět kapsy, protože je využijete na spoustu maličkostí, které potřebujete mít po ruce.
  2. Zabalte si pouze základní oblečení – Možná milujete módu, ale pokud chcete cestovat s batohem, tak na ni zapomeňte a zabalte si jen to nejdůležitější. Oblečení balte do ruliček, protože si tím zaručíte nejen více prostoru, ale také to, že nebude oblečení tolik zmačkané.
  3. Přehodnoťte toaletní potřeby – Toaletní potřeby zabírají spoustu místa a také mohou nečekaně vytéct, což není moc příjemné. Rozhodně na cesty nepotřebujete žádnou přehnanou péči, ale opět jen základ. Kartáček na zuby, hřeben, zubní pastu, šampon, deodorant a krém.
  4. Noste pouze pohodlnou obuv – Není nic tak bolestivé jako špatná obuv, která způsobí puchýře a odřeniny. Když cestujete s batohem. Volte proto kvalitu.
  5. Nakupujte po cestě – Hlídáte si svůj jídelníček či jste omezeni rozpočtem? Nakupujte potraviny po cestě u místních farmářů či v malých obchůdcích. Ušetříte tak peníze a ještě můžete jíst zdravě. Pořiďte si nějaké plastové uzavíratelné sáčky, do kterých můžete případně nějaké potraviny uschovat. Pokud cestujete někam, kde je pitná voda volně dostupná, tak si ponechte plastovou lahev, do které si ji můžete stáčet.

8 instagramových účtů, které sledujte kvůli fotkám z cest

Galerie: Taiwanský pár geniálně paroduje dvojici #FollowMeTo