8 nejlepších hororových parodií, u kterých nebudete vědět, jestli se smát, nebo bát

Redakce

Horory vždycky patřily mezi filmovými žánry k vyvrhelům, to ale neznamená, že se u nich nelze královsky pobavit! Většina věcí, které správný strašidelný film musí mít, je totiž pitomost, a tak není divu, že si z nich mnoho filmařů střílí. Chcete si užít zombie film, ale neradi se bojíte? Vyberte si jeden z našeho seznamu.

  1. Soumrak mrtvých
    Režisér Edgar Wright a herecké duo Simon Pegg a Nick Frost vytvořili tzv. Cornetto trilogii filmových parodií. Prostřední částí je právě Soumrak mrtvých, který si dělá legraci ze slavných zombie hororů. Při tomhle filmu se moc bát nebudete, rozhodně si ale užijete královskou zábavu. Suchý britský humor k tématice nemrtvých skvěle sedne.
  2. Zombieland
    Než Emma Stone začala zpívat a tančit po boku Ryana Goslinga, stihla ztvárnit nejednu komediální roli. Do výčtu spadá i ta v Zombielandu, kde se spolu s Jessem Eisenbergem a Woodym Harrelsonem snažila vylízat z konce světa a utéct před hladovými zombíky. Super cameo si tu střihl Bill Murray.
  3. Bad Taste – Vesmírní kanibalové
    Peter Jackson sice většinu svého života zasvětil natáčení velkofilmů ze světa Pána prstenů, od mládí ale miloval béčkové krváky, a tak má na kontě hororovou sci-fi parodii o příletu mimozemšťanů, která ho proslavila a vás dostane do kolen!
  4. Chata v horách
    Chata v horách nabízí několik slušně děsivých scén, zároveň si ale střílí ze všech filmů o tupých teenagerech, kteří přijedou na samotu uprostřed hlubokého lesa, najdou tam tajemnou knihu a prostě z ní musí něco přečíst. Kdy se ti fracci konečně poučí?
  5. Mrtví a neklidní
    Pokud vás láká romantická komedie s prvky hororu, tohle je to pravé. Je to v podstatě další zombie film, jen tentokrát je z pohledu nemrtvého, který se zamiluje do žijící dívky. Netradiční love story můžete klidně zkouknout na Valentýna.
  6. Bacha, kouše!
    Vtipná variace na vlkodlačí filmy vám připomene, proč už se nebavíte se svojí bff ze střední, a naučí vás, že sex s borci z populární kapely není prostě nikdy dobrý nápad.
  7. Ruka zabiják
    Stejně jako jsou Hadi v letadle o hadech v letadle, je i tahle boží hororová parodie přesně o tom, o čem si myslíte. Ale víc vám neprozradíme!
  8. Re-Animator
    Dnes už kultovní počin z 80. let v sobě spojuje to nejlepší z klasických hororů ze 30. let s tehdy moderní explicitností, černým humorem a krvavostí. Nestárnoucí dílo!

Podívaná jen pro otrlé: 5 hororů tak nechutných, že lidé odchází z kina

7 hororů, na které musíte jít letos do kina. Hrůzou zapomenete i dýchat!

Témata: