9 způsobů, jak si si užít, když s vámi padá letadlo

Redakce

Letecká přeprava je považována za nejbezpečnější z hlediska přepravených osob na kilometr. Naopak, když k nějaké nehodě dojde, jsou šance na přežití pro ty na palubě mizivé. Zde je neověřený seznam možných způsobů jak se zachovat, když s vámi padá letadlo. Předpokládáme případy, kdy máte vůbec nějaký čas a možnost na něco myslet a nějak jednat. Nemá cenu se tedy zaobírat náhlou ztrátou tlaku v kabině, která vás v nejlepším případě pošle do bezvědomí a v tom horším vycucne ze sedačky na výlet za obláčky. Přeživší leteckých katastrof jednohlasně uvádějí, že si mysleli, že zemřou. My nabízíme přesný opak.

  1. Myslete na to, že přežijete. Dále si moc nepřipouštějte, že jste nic v životě nedokázali. Teď už to asi nenapravíte, na to jste měli myslet dřív.
  2. Hezky zavzpomínejte na své blízké a pro případ, že byste náhodou neměli přežít, se s nimi v duchu (nebo na palubě) rozlučte.
  3. Jednoduše se to říká, ale zachovejte klid, snáze budete po nouzovém přistání hledat východ z letadla (nebo co z něj zbylo). Nic nezkazíte, ani když se budete prostě modlit.
  4. Vybavte si nejerotičtější zážitek svého života. Překlenete tím bludné a temné myšlenky a možná vás to nabudí i trochu zdravějším než stresovým adrenalinem. Jestliže je průběh katastrofy zdlouhavý, máte navíc co vyprávět spolucestujícím. (i když o to třeba nestojí)
  5. Zkuste si zavolat. Výhodné je rovnou televizní nebo rozhlasové zpravodajství, budete minimálně 15 minut slavní, i když třeba in memoriam.
  6. Buďte agilní, sjednejte si za rozhovor dobré podmínky a budete možná i bohatí. (možná opět in memoriam).
  7. Vyznejte lásku. Líbí se vám letuška? Bude sice trochu hysterická, ale zkuste to na ni (něj) vybalit. Když přežijete, vzniklé pouto bude dozajista nezapomenutelné. A to se počítá, ne? Stydíte se? Tak vezměte alespoň souseda za ruku.
  8. Zpívejte. Síla skupiny a společného popěvku je dobře známá. Zkuste nejdřív hymnu, když se nikdo nepřidá, tak Míšu Davida a „Žijeme non stop“. Na mezinárodní lince pak „Forever Young“ od Alphaville.
  9. Všechno vyřešeno. Připusťte si, že ať už to s vámi dopadne (doslova a do písmene) za pár okamžiků jakkoliv, určitě bude všechno jinak. Buď už nebudete mít žádné starosti, anebo budete neskonale šťastní, že ještě nějaké máte.

Jsme v tom společně: Galerie 17 fotek, které vás donutí přemýšlet

5 lokalit v ČR, kde bylo spatřeno UFO: Je tam i vaše město?