Aňa Geislerová se převtělila do Alžběty I.

Redakce

Kalendář Proměny 2017 je tady s dalšími fotografiemi - série dvanácti proměn - vzniká opět na podporu projektů Nadace Archa Chantal a vychází již po osmé. Letošním tématem zůstáváme ve světě filmu a zaměříme se na „slavné filmové plakáty“. Fotka, kterou vám dnes odtajníme, je Alžběta I., panenská královna, jedna z nejvýraznějších panovnických osobností ze světové historie, a pro nás ji ztvární Aňa Geislerová. Co mají tyto dvě společné? Jako Alžběta patřila mezi nejvýraznější panovnické osobnosti, Aňa patří mezi naše nejvýraznější herecké osobnosti.

„Věděl jsem, že do této role chci být sexy, zralou ženu, která bude mít charizma Cate Blanchett, proto moje volba padla okamžitě na Aňu,“ říká fotograf a autor kalendáře Petr Kurečka.

Kromě Aňi Geislerové se tento rok na focení Kalendáře Proměny podíleli také Pavel Liška, Barbora Poláková, Eliška Balzerová, Ivana Chýlková, Martha Issová, Pavla Tomicová, Klára Issová, Klára Melíšková, Ondřej Vetchý, Michal Dlouhý, Jan Cina, Vavřinec Hradílek a Chantal Poullain.

Poznáte českou herečku, která si zahrála na Alžbětu II.?

Kdo si zahrál na Osvícení?