Balage, Střihavka a Pavlíček přijeli zahrát ze Země vzdálené

Matejvanecek

V pražském klubu SaSaZu se v úterý vzpomínalo na staré dobré časy písniček Země vzdálená nebo Holka čapni draka. Trojice rockerů Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček tu totiž křtila DVD z pět let starého koncertu B.S.P. v klubu Retro, které vyšlo loni.

Kdo se včera přišel podívat do haly č. 25 v pražské Holešovické tržnici, viděl na vlastní oči návštěvu ze Země vzdálené, jak svůj jediný letošní plnohodnotný koncert pojmenovala trojice rockerů BalageStřihavkaPavlíček. Jak dvě hodiny ve společnosti "mimozemšťanů" B.S.P. zněly?

Na koncert dorazila zajímavá směsice fanoušků, od těch nejzkušenějších, jejichž hudební vkus prověřila řada zim, až po nejmladší slečny, kterým učaroval hlas blonďatého zpěváka Kamila Střihavky v ostatních projektech.
Ti první totiž přišli hlavně kvůli Michalovi Pavlíčkovi a jeho kytarové genialitě, kterou hlasitě oceňovali při každé příležitosti. Trošku v ústraní pak posedával výborný skladatel a klavírista Ota Balage; jako kdyby ho světla opomíjela.

Avizovaný křest DVD Live in Retro Music Hall, o který se postaraly doprovodné vokalistky Karolína Ruppert a Tereza Hálová, rozdělil večer na dvě půlky.  

První, rockovější polovinu s písněmi Berkeley nebo Jurskej park, vystřídala část klidnější, s pomalými fláky a baladami. Mezi nimi samozřejmě nemohla chybět ani hitovka Země vzdálená; ta koncert symbolicky uzavřela.

B.S.P. – Země vzdálená v SaSaZu

Lehce nostalgický výlet do 90. let, kdy původní autorská tvorba BSP spolu s Wanastowkami či Lucií válcovala coververzemi nasáklý střední proud let předešlých, se povedl skoro dokonale. Škoda jen výpadků textů, které musel Kamil Střihavka několikrát luštit z papírů přilepených na odposleších. Že by daň za dlouhou pauzu?

B.S.P. hráli:
Holka čapni draka, On the Border, Comeback, Berkeley, Kredit, Jurskej park, Your Heavy Yoke, Cukrářskej učeň, Líbám tě černou, Chaos, Whole Lotta Love, Liliana rock, I Don´t Know, Země vzdálená, All Right Now, Když se snáší déšť