Benefiční koncert „Křídla motýlí“, akce, která má smysl!


Tento víkend se na jižní Moravě pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje v obci Dolní Dunajovice konal historicky první ročník dolnodunajovického rejdění a benefičního koncertu „Křídla motýlí“ pro občanské sdružení Debra, které pomáhá překonávat nemoc motýlích křídel. Za účasti starosty Dolních Dunajovic Josefa Hasníka, zástupkyně o.s. Debra Anitu Gaillyovou a zpěváka a producenta Martina France odstartoval úderem 18. hodiny velkolepý koncert. Zaplněné hlediště s dojetím ocenilo vystoupení dívek, které trpí touto zákeřnou nemocí. Olga Joklová zazpívala za doprovodu saxofonu, na který zahrála Katka Vlastová tak dojemně, že v mnoha očích diváků se objevily až slzy dojetí.

„Obdivuji obě ženy, jakou sílu v sobě dokážou najít“. Člověk si uvědomí, jaké mnohdy řeší zbytečnosti“, těžko nacházel slova zpěvák Sámer Issa, který také v programu vystoupil. Následovaly songy Markéty Zehrerové, Jiřího Zonygy, Petra Bendeho či Ilony Csákové. Na jevišti se postupně vystřídalo všech jedenáct účinkujících, včetně Marcely Březinové, nebo Martina Franceho se svým premiérovým songemUragán D.T. Velký aplaus sklidila i těhotná rockerka Leona Šenková, Slovák Thomas Puskailer, který přijel z Vídně se svou manželkou Abbie, nebo trio Holki. Na závěr přišly legendární a nestárnoucí Kamelie.

Součástí sobotního programu byl i křest nové etikety vinařství Filipa Mlýnka a moderátorka Markéta Mayerová přiznala, že takový křest vidí poprvé v životě. „Tady u vás na Moravě je možné všechno,“ smála se.

Přítomní návštěvníci přispěli ve finále do kasy na pomoc nemocným úctyhodnou částkou, která se vyšplhala na 42 000 korun.

Na následném společenském večírku ve Vinařském dvoře u Mlýnků se zpívající interpreti spojili i s cimbálovkou a zazpívali si několik moravských lidovek a ochutnali skvostná moravská vína.

Témata: