Nejvíce skladeb zaznělo ze 46 let staré nahrávky Paranoid, druhé a zároveň průlomové desky skupiny. Na koncert podle pořadatelů přišlo 16 000 lidí.

„Skutečně Black Sabbath po turné odejdou. Neříkám, že už nikdy po boku Geezera nebo Tonyho nevystoupím, ale oficiálně jako Black Sabbath končíme. Vrátím se ke svým vlastním věcem,“ uvedl před turné zpěvák Ozzy Osbourne, který se v minulých letech prosadil i jako sólista.

Skupina z Birminghamu zahájila koncert skladbou Black Sabbath ze stejnojmenného debutového alba z roku 1970, doprovázenou stejně jako většina večera efektní projekcí. Fanoušci jí aplaudovali už v okamžiku, kdy se z reproduktorů ozval zvuk deště provázející tuto nahrávku.

Slavné album Paranoid, které po svém vydání z čela britského žebříčku sesadilo Bridge Over Troubled Water od Paula Simona a Arta Garfunkela, připomněla hned druhá píseň Fairies Wear Boots. Z původní legendární sestavy – Ozzy Osbourne (zpěv), Tony Iommi (kytara), Terrence „Geezer“ Butler (baskytara) a Bill Ward (bicí) – chyběl jen Ward.

Kapela patřící k zakladatelům heavy metalu zahrála všechny skladby, díky kterým se její členové stali klasiky tohoto hřmotného žánru. Nechyběla protiválečná skladba War Pigs ani Hand of Doom, ve které Osbourne z vlastní zkušenosti zpívá o upadání do drogové závislosti. Dříve časté problémy s alkoholem a jinými drogami má však již sedmašedesátiletý rocker prý za sebou, protože je již více než tři roky „čistý“.

Nadšení fanoušci převážně středního věku bouřlivě uvítali také známou píseň Iron Man, která se umístila v programu stanice VH1 na prvním místě mezi 40 nejlepšími metalovými skladbami. S publikem se kapela rozloučila skladbou Children of the Grave z úspěšné desky Master of Reality. Až v přídavku se přítomní dočkali očekávané písně Paranoid.

S Osbournem se tuzemští fanoušci Black Sabbath mohou zanedlouho setkat na filmovém plátně. Ve více než dvaceti městech České republiky bude mít 21. července premiéru snímek Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne.