Co dělají dnes herci, kteří byli v seriálu Hra o trůny zavražděni?

Redakce

Seriál Hra o trůny je znám především tím, že v něm umírá spousta důležitých postav. Zajímá vás, co dnes dělají herci, kteří v něm byli chladnokrevně zavražděni?

Harry Lloyd. Harry si zahrál ve Hře o trůny nenáviděného bratra Daenerys Targaryen, blonďatého Viseryse. Když zamířil svůj meč proti těhotné Khaleesi, její muž Khall Drogo mu polil hlavu roztaveným zlatem. Byla to krutá smrt, která se udála hned v první sérii.

Herec Harry je nyní hvězdou v televizním seriálu Counterpart, který točí americká satelitní televize Starz.

Jason Momoa. Jason Momoa si zahrál silného vůdce dothrackého kmenu. Khal Drogo si vzal Daenerys Targaryen. Dal se do boje s jedním ze svých mužů z kmene a odnesl si z bitky šrám. Umřel na infekci. Smrt ho zastihla hned v první sérii.

Jason Momoa je nyní hlavní postava ve snímku Aquaman, který dorazí příští rok do kin. Letos ho uvidíme jako stejnojmennou postavu ve filmu Justice League.

Sean Bean. Sean si zahrál v populárním seriálu čestného Neda Starka. Umřel na konci první série a jeho smrt byla pro všechny fanoušky Hry o trůny tragickým momentem. Král Joffrey ho nechal přede všemi popravit.

Herec Sean hraje nyní hlavní postavu v seriálu The Frankenstein Chronicles. To není všechno. Nadaboval jednu z postav animovaného filmu Kingsglaive: Final Fantasy XV.

Richard Madden. Richard ztvárnil ve Hře o trůny nejstaršího syna Neda Starka. Robb udělal velkou chybu, nedodržel slib. Namísto toho, aby si vzal jednu z dcer Waldera Freye, rozhodl se jinak. Řídil se svým srdcem a vzal si krásnou Talisu. To se mu stalo osudným. Frey, Bolton a Lannister se dohromady spolčili a zavraždili ho. Další rána pro Starky se udála v třetí sérii.

Richard si nedávno zahrál pohledného prince ve snímku Popelka. Nyní ho můžeme vidět i ve snímku Oasis.

Oona Chaplin. Oona si zahrála ve Hře o trůny krásnou Talisu, čerstvou manželku Neda Starka. Čekali spolu dítě. Byla ve třetí sérii ubodána spolu s Robbem Starkem.

Herečku nyní můžete vidět v novém seriálu Taboo po boku Toma Hardyho.

Michelle Fairley. Michelle ztvárnila v seriálu M¨manželku Neda Starka a matku Robba Starka, Catelyn. Umřela stejně jako Robb a Talisa, byla zavražděna společně s nimi.

Michelle momentálně hraje v novém seriálu The White Princess.

Jack Gleeson. Jack si v seriálu zahrál krutého krále Joffreyho. Povýšené chování se mu však moc nevyplatilo a byl otráven. Stalo se to ve čtvrté sérii.

Jack si dal od hraní po Hře o trůny na chvíli pauzu. V roce 2016 se ke své profesi navrátil. Začal hrát v divadle ve hře Bears in Space.

Pedro Pascal. Pedro hrál v seriálu Oberyna Martella, prince z Dorne. Bojoval s Gregorem Clegane, který má přezdívku Hora. Boj nejdříve vyhrával Oberyn, ale pak se karty obrátily a Hora mu rozdrtil lebku. Krutá smrt prince postihla ve čtvrté sérii.

Pedro si nedávno zahrál v novém snímku The Great Wall.

Kristian Nairn. Kristian si zahrál ve Hře o trůny Hodora, který byl mentálně postižený. Dělal služebníka ochrnutému Branovi z rodu Stárků. Nakonec mu zachránil život tím, že držel dveře, aby nemrtví nezabili Brana. Položil za to však život.

Kristian se nyní naplno věnuje hudební kariéře jako DJ, kterou má rozjetou poměrně slušně.

Iwan Rheon. Iwan ztvárnil v seriálu šíleného Ramsayho Boltona. Bojoval proti vojsku Johna Snowa a prohrál. Byl vržen do vězení, kde se setkal se Sansou Stark, svojí ženou. Ta na něj poslala jeho  vlastní psy, kteří ho zaživa sežrali.

Iwan byl obsazen do nového seriálu Inhumans, který by měl mít premiéru příští rok v listopadu.

Natalie Dormer. Herečka Natalie ztvárnila v seriálu Margaery Tyrell, manželku krále Tommena. Když se měl konat soud v Baelorově septě, Cersei na něj nedorazila. Pod velkolepou budovu, kde byli všichni shromážděni, schovala divoký oheň. Tím všechny přítomné včetně Margaery zabila.

Letos herečka Natalie Dormer propůjčila svůj hlas jedné z postav v nové hře Mass Effect: Andromeda.

Konečně! První teaser na novou sérii Hry o trůny je venku. Co prozrazuje?

Fanoušci Hry o trůny, pro váš hezčí pátek: GALERIE prvních ofiko fotek z nové série!