Hudba k ranní kocovině? Pro Kamila Střihavku rozhodně Sting


Kamil Střihavka, český Jesus Christ (Superstar), rocker s romantickou duší a slabostí pro cestování. Právě teď ho můžete vidět s partnerkou Ester Janečkovou v hudebně zábavné show Když hvězdy zpívají, zároveň ale hraje se svou kapelou Leaders! a chystá se na liberecké koncertní představení muzikálu Jesus Christ Superstar. V čem právě teď "jede"?

Čím teď žijete?
Hudebně právě žiju svou bestofkou s podtitulem 20 let na scéně. Jde o ohlédnutí se za dvaceti lety, které jsem zasvětil muzice. Vybíral jsem chronologicky všechno, co se za uplynulé dvě dekády událo v mém hudebním životě. Bylo to příjemné vybírání….

Nejlepší hudební počin tohoto roku?
Z mého pohledu právě výše zmíněná best of deska, na které jsem pracoval dlouho. Jde o dvoucédéčko, které symbolicky končí dvěma novými singly z letošního září, jež jsem natočil se svou kapelou Leaders!.

Kterou muziku byste "použil" k balení holky?
Zásadně nějakou rockovou baladu, nejlépe Is This Love od Whitesnake.

Dostal by vás Kamil Střihavka na Whitesnake?

Za které cédéčko jste v životě utratil nejvíc peněz?
Zdá se, že jsem generace, která utrácela víc za vinyly než za CD. Na Burze v Praze jsem dal za svou první LP desku 650 korun! A to byly v roce 1980 nějaké peníze.

Hudba, ze kterou byste cestoval kamkoli?
Před dvěma lety jsem absolvoval cestu do Londýna, kam si borec jménem Prince pozval doslova všechny fanoušky z celého světa. A nelitoval jsem, protože zakoupení lístků na afterparty bylo vítězstvím pro hudbu jako takovou…

Jak dlouho jste kdy dokázal hrát nonstop?
Nonstop pro jam sessions byla běžná věc, ale s láskou vzpomínám na šestihodinové zábavy s kapelou Motorband.

, což je duo, které mi doporučil můj klávesista z Leaders!. Je to neuvěřitelně uvěřitelné, a to bez ohledu na spojení těchto dvou slov.

CD na ranní kocovinu?
V mém podání zásadně Sting!

Poslechněte si Fink

Témata: