Iron Maiden, první headliner festivalu Sonisphere

Hana-Slivova

I letos zavítá do České republiky metalový festival Sonisphere. Na letišti v Milovicích zahraje legenda Iron Maiden. Mezi dalšími potvrzenými kapelami jsou zatím Korn, Cavalera Conspiracy a Mastodon. Do 19. února seženete lístky za 970 Kč.

Loni se 35 tisíc fanoušků metalu nabažilo na festivalu Sonisphere kapel velké čtyřky, mezi něž se počítá Metallica, Slayer, Megadeth a Anthrax (na Kouli: Metallica zadarmo + tisíce metalistů + lunapark = Sonisphere 2010).

Letošní Sonisphere, který proběhne 11. června 2011, hlásí účast další legendy, londýnských Iron Maiden. Ti se mezi metalovou špičku zařadili hned po třetím albu The Number Of the Beast z roku 1982.

poll

"Mezníkem v jejich kariéře pak bylo turné World Slavery Tour v letech 1984 až 1985, účast na Rock in Rio v roli hlavních hvězd v  letech 1985 a 2001 a také účinkování na anglickém Monsters of Rock v roce 1988. Festival tehdy navštívilo 107 tisíc lidí," vypočítává organizátor českého Sonisphere Jakub Siňor z HPK-Productions.

Iron Maiden na Monsters of Rock v roce 1988

Další hvězdy: Korn a Mastodon
Návstěvníci letošního Sonisphere se můžou těšit i na kaliforsnké nu-metalisty Korn, kteří se loni představili pod Řípem na Ozzfestu.
S novou deskou Blunt Force Trauma dorazí i brazilští Cavalera Conspiracy bratří Maxe a Igora Cavalerů ze Sepultury, představí se i trashmetalisti Mastodon, kteří loni museli kvůli zranění účast zrušit.  
Další jména budou organizátoři průběžně doplňovat.

Festival Sonisphere proběhne 11. 6. 2011 na letišti v Milovicích zhruba 30 km od Prahy.
Lístky seženete přes Ticktepro do 18. února za 970 Kč + poplatky, pak se cena zvyšuje. Fajnšmekři si mohou pořídit V.I.P. vstupenky za 3500 Kč + poplatky, jejichž cena zahrnuje speciální parkoviště, občerstvení a nealkoholické nápoje.  

 

 

Témata:,