Jaký je pro vás ideální způsob cestování po světě a kam byste se měli vydat? Hvězdy vám napoví

Redakce

Nevíte, jakou navštívit zemi a jakým způsobem ji procestovat? Podle znamení zvěrokruhu poznáte, co je pro vás nejlepší volbou.

Beran (21. 3. – 20. 4.). Jako Berani jste aktivní, soutěživí, ale i přátelští. Nepohrdáte adrenalinovými sporty. Doufáte, že se na svých cestách seznámíte s novými lidmi. Baví vás toulat se po nezmapovaných cestách, během nich se rozhodujete spontánně, jakým se vydáte směrem. Nemáte u sebe žádné průvodce ani itineráře. Jednoduše si chcete užívat přírodu tam, kde nebudou žádní turisti. Rozhodně nejste jedni z těch, kteří relaxují u průzračného moře. Sedět u bazénu a číst knihu je pro vás jedna velká nuda. Luxusní pětihvězdičkový hotel vás neláká.

Doporučená země: Nový Zéland

Býk (21. 4. – 21. 5.). Rádi se necháte hýčkat, rozhodně nepohrnete relaxací. Odpočinková dovolená je pro vás ideální, abyste si svůj život opět dokázali vrátit do rovnováhy. Bazén, moře, lázně, vířivky či masáže, to je něco pro vás. Rozhodně nepohrdnete skvělým jídlem v různých zemích. Nepotřebujete se nutně obklopovat hromadou lidí. Máte rádi klid a pohodu. Nevadilo by vám jet samostatně na dovolenou. Byly by to pro vás krásné dny. Cestování rozhodně nechcete prožít ve spěchu a stresu. Rádi prozkoumáváte místa vlastním tempem, nepotřebujete se nikam hnát a rozhodně netoužíte po dobrodružství. Na dovolené jednoduše nechcete nic řešit.

Doporučená země: Itálie

Blíženci (22. 5. – 21. 6.). Vaše znamení o váš říká, že máte rádi neustálý pohyb. To platí i během cestování. Rádi objevujete různá místa. Toužíte po tom, abyste jich viděli co nejvíce během velmi krátkého času. Pokud by to bylo jinak, na své dovolené byste se nudili. Pro vás jsou nejlepší silniční výlety vlastním autem. Nejraději byste jezdili z jednoho města do druhého a nasávali jejich atmosféru. Nesnášíte stagnaci a rutinu. Pěkná pláž a hotel s All insclusive pro vás není to právě ořechové. Na cestách nesnášíte pomalé tempo. Nemáte lehké si k sobě najít podobně smýšlejícího parťáka.  

Doporučená země: Spojené státy americké

Rak (22. 6. – 22. 7.). Jako správní Raci milujete vodu. Dovolenou bez průzračného a čistého moře si už pomalu ani nedokážete představit. Cestování máte spojené s rodinnou pohodou. Bez příbuzných a přátel si cestu nedokážete naplno užít. Máte rádi místa s pěknou architekturou, přírodou a mořem. S radostí ochutnáváte tamní speciality. Neradi byste měli na své dovolené hluk a davy lidí. Párty v cizích zemích také nejsou nic pro vás. Toužíte po klidu.

Doporučená země: Řecko

Lev (23. 7. – 22. 8.). Lvi mají přirozený vůdcovský talent, ale jsou docela líní. Podle toho by také měla vypadat vaše dovolená. Nejraději byste ji trávili s kompletní pokojovou službou, která by přiběhla, kdykoli si zazvoníte na zvoneček. Užívat si na párty v obklopení lidí, kteří by vám leželi u nohou, je něco pro vás. Válením v luxusu rozhodně nepohrdnete. Nesnášíte na cestách nudu a samotu. Vaše noční můra je levný hotel, po kterém pobíhá kdejaká havěť. Vydělat si na vaši vysněnou dovolenou bude asi pořádná fuška.

Doporučená země: Dubaj

Panna (23. 8. – 22. 9.). Znamení Panna je zvláštní tím, že si vše potřebuje naplánovat. Stejně tak to máte i s dovolenou. Bez plánu nikam nemůžete jet. Do posledního detailu všechno vymyslíte a uděláte si plánek, který je pro vás na cestách vzácný stejně jako mobil v běžném životě. Děláte to to z toho důvodu, aby vše vyšlo přesně tak, jak si přejete. Povalování u moře není nic pro vás, protože na tom není nic k plánování. Na pláži byste se po chvíli nudili. Opalování a popíjení koktejlů vás nenaplňuje.  

Doporučená země: Skandinávie

Váhy (23. 9. – 23. 10.). Váhy jsou od přírody umělecké duše. Pravděpodobně tedy milujete historii. Celé hodiny můžete chodit po galeriích a muzeích. Rádi kupujete svým blízkým suvenýry a sobě elegantní oblečení ze svých cest. Milujete romantiku a nejraději byste ji měli i na svých cestách. Nejhodnotnější dovolená je pro vás s protějškem, se kterým se máte vzájemně rádi. Přikláníte se více k luxusním hotelům než k levným hostelům. Neradi cestujete se skupinou. Toužíte mít z cestování unikátní zážitek, a proto chcete pro sebe urvat to nejlepší a  proto s ostatní členy zájezdu berete jako rivaly. Raději se vydáváte na dovolenou sami.

Doporučená země: jih Francie

Štír (24. 10. – 22. 11.). Nejraději máte, pokud můžete cestovat úplně sami. Chcete mít příležitost se seznámit s dalšími cestovateli a vše si zažít a zařídit na vlastní kůži. Pro dobrodružství jste stvoření. Přitahuje vás tajemno, a proto rádi navštěvujete neprobádaná a zapadlá místa. Fascinují vás domorodé vesnice a exotické kraje. Z každé cesty si toužíte vzít cenné zkušenosti, a proto nemáte rádi přehnané plánování. Necháváte se unášet spontánními rozhodnutími, protože ty vás nejvíce obohacují.  

Doporučená země: Čína

Střelec (23. 11. – 21. 12.). Jste rození cestovatelé, máte to v krvi. Berete to jako své životní poslání. Prozkoumávat svět je váš životní cíl. Přitahuje vás to nejspíš tolik, protože ve svém životě hledáte nějaký smysl. Nevadí vám dělat humanitární pracovníky v chudých zemích nebo dobrovolníky pro pomoc zvířatům. Příliš vám nezáleží na tom, na která místa se vydáte, hlavně, že tam jedete. Jste typ cestovatelů, kteří májí v plánu odcestovat a vrátit se za šest měsíců, ale vy to protáhnete na deset.

Doporučená země: Thajsko

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.). Kozorohové se dělí na dvě kategorie. Pokud jste v té první, snažíte se užít si každý okamžik svojí cesty. Všechno detailně plánujete. Bary ani restaurace bez naplánování nenavštívíte. Rádi také poznáváte kulturu země, jezdíte tam na různé akce. Když patříte do té druhé skupiny Kozorohů, tak na dovolenou utíkáte od svého běžného života. Cestování pro vás přestavuje vhodný prostředek k tomu, abyste si utřídili myšlenky. Neradi byste jeli na nepohodlnou dovolenou, ale zároveň nejste extrémně nároční. Dalo by se tedy mluvit o klasické dovolené. Nic luxusního, ale ani nic hodně levného.

Doporučená země: Švýcarsko

Vodnář (21. 1. – 20. 2.). Jste štěstím bez sebe, když můžete cestovat sami. Nepohrdnete noclehem pod hvězdami, ale ani luxusním hotelem. Chtěli byste za svůj život zažít obojí. Rádi na cestách zkoušíte neobvyklé věci, na které si většina netroufne. Neustále chcete poznávat něco nového, jinak by pro vás cestování nemělo moc velký smysl. Nikdy jste nebyli na jednom místě dvakrát. A to i tehdy, když se vám tam líbilo. Život je krátký a pro vás není dobré ho trávit na stejném místě. Musíte jich stihnut co nejvíce.

Doporučená země: Madagaskar

Ryby (21. 2. – 20. 3.). Cestujete rádi s ostatními lidmi. Dokážete si porozumět téměř s kýmkoli. Krátké cesty jsou pro vás zbytečné. Na to, abyste si dobyli baterky, potřebujete dlouho cestovat. Na cestách vás fascinuje historie, kultura, umění a přírodní krásy. Z toho jste vždy uneseni. Rádi se povalujete na pláži, ale ještě raději kombinujete relaxaci s turistikou. Pod stanem byste být nemohli. Ryby kempování nesnáší.

Doporučená země: Mauricius

Anti-selfie: Umělkyně se fotí na turistických místech obličejem dolů a předstírá, že je mrtvá

Cestovatelský tip: Ručně vyřezávané jeskyně v Novém Mexiku