Kam tento víkend?

Redakce

A máme tu další víkend. Copak můžete podniknout?

Kaštanobraní v Nasávrkách

Kde: Násavrky
Popis:  Pokud patříte mezi milovníky jedlých kaštanů, tak si v sobotu 22. 10. udělejte výlet do Nasávrk. Zde se bude totiž slavit sklizeň jedlých kaštanů a k tomu 240. výročí založení sadu Kaštanka mající rozlohu 2ha a nacházející se uprostřed města. Od 12 hodin se můžete těšit na jarmark s mnoha dobrotami a produkty nejen z jedlých kaštanů, ve 13 hodin pak vystoupí soubor Kohoutek. Pro děti je připravena divadelní pohádka Zapomenutý kaštánek a ani dospělí nepřijdou zkrátka, čeká je mj. přednáška o jedlých kaštanech.

Sen pod malostranským platanem 

Kde: Praha
Popis: Neděle 23. 10. bude patřit tanci, hudbě a divadlu. Happening zaměřený na tyto oblasti se bude konat přímo na Malostranském náměstí.

Program:
14:00 Vodnická pohádka (Přímá Oklika)
14:45 Tance z časů renesance (Acronia)
15:00 Oživlá laboratoř (Divadlo Apropo)
15:45 Pole dance (Moschna dance center)
16:00 7 dipů světa (20000 židů pod mořem)
16:45 Slivfonická báseň Má chlast (FS Rosénka)
17:00 Dryjáčník – commedia dell arte (Přímá Oklika)
17:30 Alžběta Kolečkářová – koncert
18:00 Fireshow (Inlusip Firedancers)

Vstup: zdarma

Prague Coffee festival 2016

Kde: Praha
Popis: Sobota i neděle bude ve znamení kávy. Kafkův dům bude totiž hostit již pátý ročník Prague Coffee festivalu. Od 10:00 do 18:00 vás čeká bohatý program, při kterém se seznámíte s mnoha rozličnými chutěmi tohoto nápoje. Těšit se můžete na profesionální degustaci káv, soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy, tzv. milk battle. Přípravu dokonalé kávy se můžete naučit v rámci připravených workshopů (nutno se na ně přihlásit) a přednášek, a to vše pod dohledem nej baristů. V sobotu večer pak mohou návštěvníci vyrazit na kávovou párty do Veletržního paláce. 

Vstupné: 280 Kč (zahrnuje bezednou kávu, tedy ochutnavku káv zdarma)

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

Kam jet v tomhle počasí? Rozhodně k moři!