Podzimní cestování: Nejlepší místa, kam vyrazit v říjnu

Redakce

Připravili jsme pro vás seznam destinací, kam můžete zajet a pokochat se krásnou přírodou. V nabídce je třeba kouzelná Francie nebo Itálie, kde je v říjnu a listopadu prostě nádherně.

  • Benátky, Itálie. Jednoznačně si musíte zajet do Benátek, protože říjen je tím pravým měsícem, kdy je navštívit. Ceny po zářijovém filmovém festivalu klesnou dolů a jsou hned přijatelnější. Užijete si zde nádherné památky bez toho, aniž byste se někde s někým tlačili a v restauracích na vás čeká lahodná podzimní nabídka.
  • Wales, Velká Británie. Říjen je jako stvořený pro návštěvu Walesu v Anglii. Lesy jsou zde krásně zbarvené a tudíž ideální pro pěší turistiku. Teploty jsou tak průměrné, ale jak je známo, nikdy nevíte, jak bude. Pokud vás neláká pouze příroda, tak sem můžete vyrazit i v listopadu, protože se zde koná spoustu zajímavých festivalů plných chutí.
  • Maroko. Fandíte turistice a chcete si protáhnout nohy? Vyrazte do Maroka a navštivte pohoří Atlas, protože podzimní období je ideální pro jeho návštěvu. Pokud máte ještě vyšší cíle, můžete zdolat nejvyšší vrchol severní Afriky Džabal Tubkal, který je vysoký 4,167 km. Nenechte si ujít ani překrásnou metropoli Marrakéš –  město, které patří mezi ty nejkrásnější na světě.
  • Francie. Legendární země plná bezkonkurenčního jídla a luxusních vín. I slavní umělci, spisovatelé a gurmáni podlehli jejímu kouzlu. Můžete si zde vychutnat spoustu nádherných a zajímavých míst od Mattissových pobřežních vesnic, pařížských kaváren až do Versailles. Francie je plná gastronomických divů a historických míst. Nenechte si ujít ani přenádherné vinice, které musíte navštívit a užít si zde podzimní náladu.
  • Kérala, Indie. Láká vás něco zexotického? Navštivte jihoindický stát Kerala, který je dechberoucím systémem lagun, jezer, ústí řek a kanálů. Můžete zde vyjet na lodičce a užívat si šplouchání vody. Okolí vod lemují palmy, zeleň a také rybářské vesničky. Podzimní měsíce jsou skvělou volbu pro návštěvu, protože vás čeká příjemné počasí.

7 míst, která musíte zařadit na svůj seznam přání a navštívit je předtím, než zemřete

5 mostů, které byly postaveny ve starověku a stojí dodnes