Pohádková vánoční Moskva je tak kouzelná, že se vám z ní zamotá hlava

Redakce

Nádherná vánoční Moskva má své kouzlo a atmosféru, kterou nikde jinde nenajdete. Pojďte se o tom přesvědčit sami.

Moskva je největším městem Evropy a hlavním městem Ruska. Má neuvěřitelných dvanáct milionů obyvatel a představuje politické, hospodářské a kulturní centrum země.

Naleznete zde asi šedesát univerzit a dalších vysokých škol nebo kostelů, divadel galerií a muzeí. Sídlí zde taky státní úřady, všechna ministerstva a patriarcha ruské pravoslavné církve.

Moskva je známá pro svou úžasnou historii a nádherné památky. Její jedinečnost a kouzlo se krásně znásobuje během zimního období, protože to, jak je vyzdobená, vám vyrazí dech.

V zimě je však v Moskvě i pořádná kosa a teploty se nebojí jít pěkně do mínusu. Místní obyvatelé jsou na to zvyklí a proto je nic takového nemůže během zařizování vánoční výzdoby města zastavit.

Výzdoba je opravdu velkolepá a vypadá to zde jako v nějaké pohádce, ještě když se nad městem zatáhne a začne padat sníh do těch magických světélkujících ulic, tak i obyčejné procházky se pro vás stanou něčím výjimečným, co vás zahřeje u srdíčka. Osvětlením a výzdobou zde rozhodně nešetří, což můžete vidět sami.

Kouzlo zimní pohádkové Moskvy dokázala perfektně zachytit moskevská fotografka Kristina Makajeva, před kterou musíme smeknout klobouk. Kouzlo okamžiku, které dokázala zachytit, je naprosto neuvěřitelné a jen těžko se dá věřit, že je to realita.

Kristina vyfotografovala padající sníh, hru světel, odrazy, nádherné budovy a další krásné detaily. Na snímcích jsou detaily krásně vyobrazeny a souhra toho všeho je opravdu pohádková.

Ruské budovy samy o sobě vypadají netradičně a jako z nějaké Disney pohádky, ale když ještě padá sníh a jsou všude ozdoby, tak je to ještě mnohem lepší a krásnější. Tak co, nalákaly vás snímky k tomu, abyste si udělali malý předvánoční, vánoční nebo novoroční výlet, abyste si krásy mohli prohlédnout sami?

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

5 nejkrásnějších jeskyní, které musíte vidět, než zemřete