Praha se těší na kultovní naříkání. Za 14 dní přijedou Radiohead


V neděli 23. srpna se splní sen všem, kdo si libují v ukňouraném, přesto tak trochu magickém a elektrizujícím výrazu britské legendy Radiohead. Ta se v České republice představí vůbec poprvé.

RadioheadJedna z nejvýznamnějších kapel současné světové populární hudby Radiohead vystoupí pod širým nebem v areálu Výstaviště v Praze-Holešovicích. „Slibujeme výjimečný zážitek a dle svědectví diváků v zahraničí i koncertní událost roku,“ tvrdí pořadatelé.
Předskokany bude kapele dělat elektronický audiovizuální projekt  Moderat z Berlína. Formaci si vybral sám Thom Yorke, frontman Radiohead. Moderat tvoří hudebník, který je na německé scéně známý pod jménem Apparat, hudební duo Modeselektor a designové studio Pfadfinderei. Radiohead za své poslední desku In Rainbows získali cenu Grammy pro nejlepší alternativní album, za svou kariéru prodali už přes 30 milionů nosičů.

Členové kapely se ve složení Thom York (zpěv), Phil Selway (bicí), Ed O’Brien (kytara), Jonny Greenwood (klávesy, kytara) a Colin Greenwood (baskytara) dali dohromady v roce 1985 na chlapecké škole v městečku Abingdon v anglickém hrabství Oxfordshire. Skupinu pojmenovali On a Friday a svými koncerty v okolí Oxfordu zaujali významné hudební producenty a vydavatelství, což vyvrcholilo podpisem smlouvy se značkou EMI a přejmenováním na Radiohead podle skladby od kapely Davida Byrna Talking Heads. (lbp)

Z pražského koncertu Radiohead Koule.cz samozřejmě přinese reportáž.

Poslechněte si Radiohead a jejich House of Cards

Radiohead a Karma Police

Radiohead
Kde:
Výstaviště v Praze-Holešovicích
Kdy: 23. srpna
Čas: 19:30
Vstup: 1090 Kč, 1410 Kč nebo 1740 Kč přes Ticketpro