Praktické tipy, jak zůstat přes Vánoce fit

Redakce

Ach, ty Vánoce! Už se to zase pomalu, ale jistě blíží. Většina z nás už má napečeno, někteří možná už i nakoupené nebo zabalené dárky. Co se však těmhle úžasným svátkům plných rodinných chvil pohody musí nechat, je to, že jsou to taky svátky obžerství. Znáte to, ne? Právě proto jsme si pro vás připravili článek o tom, jak zůstat i přes Vánoce fit.

Vánoce jsou skvělým obdobím, kdy strávíte konečně čas se svou rodinou, budete celý den jen ležet, uždibovat cukroví, koukat na pohádky, večer se pořádně napucnete u večeře a potom konečně rozbalíte dárky. Bohužel to však není jeden den, kdy vás čeká obžerství, ale ještě následující dny, kdy budete objíždět příbuzné nebo se jen tak válet doma. Zde je pár tipů, jak zůstat přes svátky fit.

  1. Najezte se předtím, než někam pojedete

Jídlo je velmi lákavé a zrádné, proto je nejlepší se před odjezdem po návštěvách najíst doma. Když se totiž najíte, tak vás ty pamlsky na stolech a další pokrmy nebudou tolik pokoušet.

  1. Vybírejte si, co si dáte

Nesahejte po všem, co můžete, ale vyberte si jídla, která si opravdu můžete užít jen o Vánocích. Nejen, že se na ně vždy budete těšit, protože vás zase jednou po roce čeká třeba bramborový salát nebo nějaké cukroví, ale taky nebudete plácat páté přes deváté. Nezapomínejte také na to, že i množství si musíte hlídat.

  1. S alkoholem s mírou

I z alkoholu se tloustne a právě proto byste to neměli přehánět. Když si chcete dát skleničku, tak se zbytečně necpěte ničím dalším, protože v alkoholu je už tak dost kalorií.

  1. Buďte aktivní

Je nám jasné, že se vám nechce nic dělat, ale na své aktivity byste neměli zapomínat. Pokud se vám nechce do fitka nebo na svou oblíbenou lekci, tak běžte alespoň na rodinnou procházku nebo choďte doma po schodech.

  1. Naplánujte si venkovní aktivity

Nemusíte jen polehávat doma, ale můžete si naplánovat nějaké venkovní aktivity. Když se vám poštěstí a napadne sníh, tak vyrazte bobovat, sáňkovat nebo se prostě jen tak koulovat.

  1. Pijte hodně vody

Hlad je převlečená žízeň, takže nezapomeňte hodně pít. Voda vás na nějakou dobu zasytí a vy budete nejen hydratovaní, ale také nebudete pořád něco uždibovat.

Galerie: Nejvtipněji zabalené vánoční dárky

Nejdivnější vánoční svetry, které si můžete pořídit nebo vyrobit