Přehled koncertů v ČR na rok 2016: Vystoupí Ellie Goulding, Black Sabath a další

Redakce

Na své si na popových koncertech přijdou v příštím roce v České republice zejména příznivci hlasité rockové hudby. Mimo jiné mohou navštívit vystoupení kapel Manowar, Imagine Dragons, AC/DC, Black Sabbath nebo The Offspring. Mnozí interpreti se do Česka vrací opakovaně. Předprodej vstupenek byl již zahájen.

Americká kapela Manowar, která je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejhlučnější hudební skupina, příští rok v Ostravě zahájí své světové turné. V Ostrava Aréně zahraje 14. ledna. V Česku vystoupí v lednu 2016 hned čtyřikrát, jednou i na Slovensku.

Americká indie rocková hudební skupina Imagine Dragons vystoupí 16. ledna v pražské O2 areně. V Praze se kapela, jejíž tvorba je stylovým mixem rocku, alternativy, popu a elektroniky, představila již před dvěma lety. Imagine Dragons zahrají písně ze svého nového alba Smoke + Mirrors.

Anglická popová zpěvačka, textařka a kytaristka Ellie Goulding se vrátí před české publikum 30. ledna, kdy se v rámci svého turné zastaví i v pražské O2 areně. Goulding, která se proslavila především díky úspěchu v anketě BBC Sound of 2010 a vítězstvím Ceny kritiků na BRIT Awards, je dnes vyhledávanou zpěvačkou.

Jedna z největších osobností světové populární hudby Paul Anka vystoupí 3. února 2016 v pražském Kongresovém centru. Do metropole se vrátí po dvou letech. V Česku je Anka známý jako autor svého největšího hitu Diana, který díky textu Zdeňka Borovce a interpretaci Milana Chladila zlidověl.

Němečtí rockeři Scorpions 27. února příštího roku vystoupí v pražské O2 areně. Kapela, která je od roku 2010 na celosvětovém turné, slaví 50 let své hudební kariéry. Letos v Česku koncertovali v Pardubicích. „Kapela založená v roce 1965 představí své největší hity Wind of Change, Rock Like a Huricane nebo Still Loving You,“ uvedl za pořádající agenturu Live Nation Petr Novák.

Jedenadevadesátiletý francouzský šansoniér Charles Aznavour, který je jednou z největších žijících osobností světové hudby, vystoupí 6. dubna v Kongresovém centru Praha. Zpěvák arménského původu vystoupí v ČR poprvé, v bývalém Československu koncertoval jen jednou v Bratislavě v listopadu 1978.

Australská hardrocková kapela AC/DC vystoupí 22. května příštího roku pod širým nebem v pražských Letňanech. Milovníkům hlučného rokenrolu s výraznými kytarovými rify se představí v rámci svého turné na podporu posledního alba Rock or Bust. Lístky na předchozí pražský koncert AC/DC v O2 areně v roce 2009 vykoupili fanoušci za pouhé dva dny.

Britská skupina Black Sabbath vystoupí 30. června v pražské 02 Areně. Do Česka se tak její členové podle něj vrátí po třech letech od svého posledního vyprodaného koncertu.

Na festival Rock for People, který se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 v hradeckém Festivalparku, se po několika letech vrátí The Offspring. Zpěvačka Rihanna se 26. července 2016 potřetí vrátí do Prahy, kde vystoupí na fotbalovém stadionu v Edenu. Rihanna, která letos slaví 10. výročí zahájení své kariéry, na koncertech představí své nové album Anti.

Italský zpěvák, skladatel a kytarista Zucchero vystoupí 12. října po pěti letech v Praze ve Foru Karlín. Autor hitů Senza Una Donna, Wonderful World nebo Everytime You Go Away v Čechách koncertoval jen dvakrát, naposledy v roce 2011 v Divadle Hybernia.

Britská popová hvězda Elton John vystoupí 26. listopadu příštího roku v pražské O2 areně. Jeden z nejúspěšnějších umělců v historii populární hudby s doprovodnou kapelou představí největší hity své více než čtyřicetileté kariéry.

Vánoční karaoke v autě, které musíte vidět a slyšet: Justin Bieber, One Direction, Jason Derulo a James Cordena

Nejstahovanější aplikace, filmy a písničky roku 2015: Taylor Swift a Snapchat jsou největší hitovky Apple Storu. Co je další?

Témata:, ,