Příběh Jaromíra Jágra zachytí celovečerní dokument 68

Redakce

Producent filmového hitu Lída Baarová, Jiří Jurtin, začíná v listopadu natáčet celovečerní dokument, který bude vyprávět životní příběh jednoho z největších Čechů, Jaromíra Jágra. Snímek je pojmenován podle magického čísla 68, pod kterým slavného hokejového útočníka zná celý svět.

„S pokorou jsme od pana Jágra přijali souhlas, že můžeme zachytit jeho poctivou  a neopakovatelnou cestu až na světový vrchol,“ potvrdil producent Jiří Jurtin.

Film 68 bude mít premiéru na podzim 2017 v době oslav 100. výročí založení americké NHL, jejichž bude Jágr důležitou součástí. Momentálně 3. nejproduktivnější hráč historie NHL a vůbec nejúspěšnější evropský hokejista v NHL bude na plátně představen unikátní formou dokumentu a hraného filmu. Natáčení proběhne jak v Česku, tak v zahraničí, kde o kladenském rodákovi budou vyprávět světová hokejová esa a hvězdy Hollywoodu.

„Snímek navíc doplní přitažlivé archivní záběry, nové originální reportáže z Jágrových působišť, nikdy nevysílané rozhovory s rodinou, blízkými kamarády nebo prvními trenéry,“ vyjmenoval mluvčí filmu 68, Janis Sidovský.

Půjde o vůbec první celovečerní film, který bude o Jágrovi promítán v kinech po celé planetě. Podobné pocty se dočkali jen fotbalista Cristiano Ronaldo, boxeři Muhammad Ali a Mike Tyson nebo závodník Formule 1 Ayrton Senna. K nejúspěšnějším dokumentům o celebritách pak ve filmové historii patří snímek S Madonnou v posteli nebo Oscarem oceněný portrét zpěvačky Amy Winehouse.

VIDEO: Jágr totálně setřel naši konkurenci! Předvedl tanec u hokejky!

Jágr s přítelkyní: Jak se chránili před hurikánem Matthew?

Témata:,