Příběhy sériových vrahů speciál: Životní story 3 zločinců, kteří inspirovali horor Wolf Creek

Redakce

Uplynulo jedenáct let od premiéry hororu Wolf Creek, který byl ve své době považován za obzvlášť surový a naturalistický. Šílení australští redneci v něm vraždí nebohé baťůžkáře. Snímek byl inspirován skutečnými událostmi a především postavami tří reálných sériových vrahů...

  • Ivan Milat aka Vrah baťůžkářů
    Ivan Milat na začátku 90. let umučil a zavraždil sedm baťůžkářků. Nejdříve je nalákal do auta pod záminkou, že je zaveze, kam potřebují. Často je přemluvil k přestávce na cestě, rozdělání ohně a rozhovoru. Pak je omráčil, poškodil jim páteř, to aby nemohli utéct, a nakonec je zastřelil či ubodal. Ženské oběti pravděpodobně také sexuálně napadal, což ostatně dělal už v 70. letech, ale nikdy mu to nedokázali. S vraždami už to bylo jiné – jeden turista mu dokázal utéct a policisty zavedl přímo do Milatova domu. Tam se našlo dostatek důkazů, aby muže, který byl posedlý svým vzhledem, odsoudili k sedmi doživotním trestům.

  • Bradley Murdoch aka Zabiják z vnitrozemí
    14. července 2001 v noci cestovali turisté Peter Falconio a jeho přítelkyně Joanne Lees z Alice Springs do Darwinu v oranžové dodávce. Na cestě je zastavil automechanik jménem Bradley Murdoch s tím, že jim z výfuku prskají jiskry. Falconio to šel s Murdochem dozadu zkontrolovat a Joanne zůstala ve voze – a pak uslyšela výstřely. Než stihla utéct, Murdoch ji omráčil. Probudila se se svázanýma rukama v jiném autě a sama. Měla dostatek času na to, aby utekla a zachránila si tak život. Ačkoliv byl Murdoch za vraždu Falconia odsouzen, nikdy se nepřiznal a turistovo tělo se nikdy nenašlo.
  • Snowtownské vraždy
    Zabíjení ve Snowtownu neměl na svědomí jeden člověk, ale gang čtyř mužů a jedné ženy, vedený Johnem Justinem Buntingem. Mezi lety 1992 a 1997 zabili celkem 11 lidí a jejich těla nacpali do velkých barelů s kyselinou. Případ pohoršil celou australskou společnost, protože během soudu vyšlo najevo, že parta vrahů své oběti brutálně mučila. Dávali jim elektrické šoky do genitálií, drtili prsty na maděru. Buntinga v dětství zneužíval rodinný přítel, a tak si vyvinul nenávist vůči pedofilům. Oběti pak vybíral z řad známých a sousedů svých či někoho z jeho party, a to na základě náhodných pomluv. Své následovníky pak přesvědčil, že daný člověk se znásilňování skutečně dopustil a že vlastně konají dobrý skutek, když ho zabijí. Případ je v zemi tak notoricky známý, že o něm vznikl i samostatný snímek. Na trailer se podívejte tady:

Příběhy sériových vrahů: Klaun zabiják John W. Gacy své oběti pohřbíval pod vlastním domem

Příběhy sériových vrahů: Z japonského kanibala Sagawy udělala vražda celebritu