Raubíř Banksy je zpět: Otevřel si hotel v Palestině, je plný jeho umění

Redakce

Jeho pravou totožnost veřejnost nezná, s jeho výtvory je to naopak. Tajemný pouliční malíř Banksy pomocí umění bojuje proti systému a pár let o něm nebylo moc slyšet. Teď se ale vrátil - otevřel si hotel v Betlémě.

Na stěnách tu visí nové verze jeho slavných děl, třeba podobizna anarchisty, který místo zápalné lahve hází pugétem. Ve vstupní hale jsou na štítech místo paroží a dalších loveckých trofejí přidělány bezpečnostní kamery. A v jednom z nejlepších pokojů je velká nástěnná malba, na níž se revolucionář a těžkooděnec masí pomocí péřových polštářů…

Kdo vstoupí do hotelu The Walled Off v palestinském Betlémě, ten nemůže být na pochybách, že tady řádil tajemný pouliční umělec Banksy. Je to skutečně tak. Banksymu totiž celá budova patří. Se svým týmem na ní pracoval posledních 14 měsíců a od 11. března ji můžete navštívit i vy.

K mání je všechno od prezidentského apartmá s domácím kinem a střešní zahradou přes standardní pokoj s originálními Banksyho instalacemi až po low-cost pokoje s palandami, za které zaplatíte jen 30 dolarů za noc i se snídaní.

Jen si nejsme úplně jistí, jak jde rýžování na bohatých turistech dohromady s Banksyho bojem proti establishmentu…

Koukněte na galerii: Top 9 obrazů Banksyho

Všichni milují street art. A Banksyho