Řekněte nám, kde máte tetování, a my prozradíme, co to o vás vypovídá

Redakce

Každé tetování by pro pro svého nositele mělo mít nějaký osobní význam. Důležité je ale prý i to, kam si obrázek necháte vykérovat. Co o vás říká umístění a typ vaší inkoustové ozdoby?

  • Tetování na levé straně trupu
    Staré přísloví říká, že tetování umístěná na levé straně těla a zejména trupu mají pro svého nositele velký osobní význam, protože jsou nejblíže srdci.
  • Tetování na předloktí
    Tetování na předloktí mívají lidé silní a nezlomní. Pokud jde navíc o kotvu, lebku či zbraň, značí to nebojácnou a životem protřelou osobnost.
  • Tetování na zápěstí
    Pokud jde o nějaký květinový nebo třeba ptačí motiv, znamená to, že jste sice navenek drsní, ale uvnitř jste jemné a křehké duše.
  • Tribal tetování na rukou
    Často je můžete vidět na lidech, kteří se věnují fitness a kultuře těla. Toto tetování většinou žádný význam nemá (pokud tedy nejste Maor) a je populární proto, že jeho tvar pěkně kopíruje a dokresluje křivky napjatého svalstva.
  • Tetování čínského symbolu
    Pokud máte takové tetování a čínština není váš rodný jazyk, zřejmě jste tattoo amatér. Je to pravděpodobně vaše první a také poslední tetování, které jste si nechali udělat z hecu nebo v období pubertálního vzdoru. Máme pravdu?
  • Tetování na přední straně krku
    Pokud máte tetování přes celý krk, jste člověk, kterému je všechno totálně ukradené, a nejvíc to, co si o něm myslí ostatní. Je to první věc, kterou na vás člověk vidí, nedá se pořádně zakrýt a odstranění kérky na tak citlivém místě by bylo extrémně bolestivé.
  • Tetování za uchem
    Je to taková light verze tetování na krku. Pořád je viditelné, ale dá se přikrýt vlasy. Takže na ostatní kašlete, ale ne tak úplně. Asi proto se takové kérky častěji objevují u žen než u mužů.
  • Tetování s náboženským motivem
    Buď jste fakt hodně, hodně, hodně silně oddáni konkrétnímu náboženství, nebo si něco kompenzujete. Naše rada – nenechávejte si tetovat obří hlavu Ježiše na hruď, pokud opravdu nevěříte. Jinak budete litovat.
  • Tetování nad zadkem
    Víte, jak se mu přezdívá v anglicky mluvících zemích? Tramp stamp, neboli cejch šlapky. Ano, tetování nad zadkem asi do určité míry říká, že jeho nositelka si je vědoma své sexuality, ale také dokazuje, že je sebevědomá a má ráda sama sebe.
  • Citáty z filmů nebo knih, texty písní
    Záleží na tom, co konkrétně má člověk vytetováno. Může jít o někoho, kdo miluje kulturu a je hodně vášnivý, vykérovaný citát ho hluboce oslovil. U citátů slavných osobností jde spíše o někoho, kdo si myslí, že je děsně přemýšlivý, ale ve skutečnosti je to přesně naopak. Pardon.
  • Velké tetování na hrudi
    Je to v podstatě stejné jako s tetováními na levé straně těla. Tématem velkých tetování na hrudi jsou ale často vztahy, rodinné či milostné, případně nějaké zklamání v lásce. Je to celý příběh vašeho života.
  • Malé tetování na hrudi
    Symbolizuje něco, co vám bylo velmi drahé a změnilo váš život, ale už jste to nechali být, poučili jste se a posunuli se dál.
  • Tetování na stehně
    Takové tetování má pro vás sentimentální význam, ale velmi dobře se skrývá pod oblečením. Znamená to, že jste člověk s velkým srdcem, ale náklonnost věnujete opatrně a pouze lidem, kteří si ji zaslouží.
  • Tetování přes celý obličej
    Taková kérka kompletně mění váš look, je to permanentní maska. Buď jste magor, nebo za sebou máte nepřestavitelně hrůzné věci a před světem se chcete schovat.

Galerie: Dočasná bylinková tetování, která voní

To je krása! Tak se nechávaly tetovat ženy v 19. století