South Park běží už 20 let! 10 zajímavostí, co o něm možná nevíte

Redakce

Kam se hrabou Simpsonovi, Přátelé, Hra o trůny... South Park, to je prostě ikona! Parta ultrasprostých chlapečků už se na obrazovkách drží dlouhých 20 let! Tady je pár zajímavostí, co o tomhle kultu možná nevíte.

  1. Epizoda „Black Friday“ inspirovala tvůrce Hry o trůny
    Dělá si totiž z populárního fantasy seriálu legraci. Jedním z nejlepších gagů je ten, který se odehrává v zahradě. Scenáristé South Parku tak potrollili fakt, že postavy Hry o trůny pořád jen courají zelení a mluví. Na tento popud se naopak tvůrci GoT rozhodli zahradních scén výrazně ubrat.
  2. George Clooney byl hostující hvězdou South Parku
    V jednom dílu první série mluvil hollywoodský idol Stanova psa! No, mluvil – prostě tam párkrát zaštěkal a bylo to.
  3. Díl, ve kterém Cartman předstírá, že má Tourettův syndrom, potěšil ty, kterých se týká
    Většina lidí, že kterých si drsný South Park dělá srandu, to moc dobře nebere. Americká Asociace Tourettova syndromu je ale pravým opakem. Díl z jedenácté řady, kde si Cartman hraje na postiženého touto poruchou, její zástupci vychválili až do nebe za to, že rozšiřuje povědomí o nemoci.
  4. Film South Park: Peklo na zemi je vinou cenzorů sprostší, než tvůrci původně zamýšleli
    Pokaždé, když jim ho poslali zpět s tím, ať něco vystřihnout, přidali ještě horší scénu, která ale už z nějakého důvodu nemohla vadit. Takže ve finále jde o jeden z nejvulgárnějších celovečeráků všech dob.
  5. Kyle mě původně zemřít v páté sezóně
    Že Kenny umírá v každé epizodě, na to si diváci kolem páté řady už dávno zvykli. Tvůrce ale lákala představa, že nějaký charakter zabijí „doopravdy“, což se právě chudákovi Kennymu nakonec stalo, chyběl celou jednu sérii. Původně to ale měl být Kyle. Byl totiž dost podobný Stanovi a autoři serálu ho chtěli nadobro nahradit Buttersem. Nakonec se ale nechali ukecat.
  6. Ve spoustě epizod se v pozadí ukrývají mimozemšťané
    Ufoni prostě patří k podstatě South Parku. Říká se, že je jeden ukrytí v každém dílu, zatím jich ale fanoušci napočítali jen něco kolem stovky.
  7. První epizoda se vyráběla 3 a půl měsíce a stála 300 tisíc dolarů
    Dnes se samozřejmě všechno dělá v počítači a vytvořit jednu epizodu zabere maximálně pár dnů. Pilotní díl ale duchovní otcové pořadu vyráběli ručně a s pomocí z papíru vystřihaných postaviček. Byla to opravdu pořádná piplačka a jsme rádi, že to nevzdali!
  8. Trey Parker a Matt Stone byli vyšetřováni scientologickou církví
    Pro tvůrce seriálu jsou mimozemšťané a vesmír vůbec velkým tématem, a tak se o ně začali zajímat právě scientologové – jestli náhodou nevědí něco, co ostatní ne. Ale nevěděli.
  9. Po epizodě, která zesměšnila seriál Family Guy, dostali Parker a Stone kytici od tvůrců Simpsonových
    Dokonce jim pak ještě volali, aby jim za díl poděkovali. Parker to komentoval slovy, že „oni nesnáší Family Guye ještě víc než my. I když to nikdy nepřiznají.“
  10. Společnost Blizzard vytvořila soukromý server pouze pro natočení epizody o WoWku
    Vzhledem k tomu, že si díl dělá legraci právě z hráčů této pařanské klasiky, je až s podivem, jak moc zástupci firmy Blizzard, která ji vytvořila, vyšli South Parku vstříc.

10 skrytých zajímavostí z Harryho Pottera, které neznají ani nejvěrnější fanoušci

Galerie: Málo známé fotky ze soukromí slavných, které jste určitě neviděli!