Tři české hrady s tajemnou minulostí: Báli byste se tam?

Redakce

Máte rádi místa opředená tajemstvím? Tak tyto české hrady byste měli rozhodně navštívit!

  • Křivoklát – Hrad Křivoklát vás může postrašit nezvyklými zvuky, které mimo jiné vycházejí z podkroví. Očití svědci vypověděli, že jasně a zřetelně slyšeli, jak na půdě chodí osoba, která jako by za sebou táhla něco jako okovy. Když se na půdu šli podívat, nebylo tam po nikom ani památky, ani stopy v prachu nebyly žádné. Mnoho návštěvníků na Křivoklátě popadají nepříjemné až svíravé pocity. V tamním vězení za dřívějších dob trpělo dost lidí, hrad také několikrát vyhořel a je tak možné, že zde po chodbách bloudí duše tragicky zemřelých.
  • Kašperk – Na tomto hradě je možné setkat se s duchy hradních ochránců bývalého majitele Kašperku. Další přízrak, který se údajně objevuje, je prastará pohanská bohyně zjevující se v noci oblečena do vlčí kůže a s jeleními parohy na hlavě. Hrad dříve sloužil jako místo konání poprav. Při troše štěstí se zde setkáte se skřítky, kteří hlídají místní zlato.
  • Houska – Na hradě Houska prý můžete v noci slyšet zvuky, jež se podobají krokům. Velmi zvláštní je i to, že stěny tamní kaple jsou neustále vlhké i během léta a přitom zdi sousedních místností jsou suché. Fotografie hradu jsou z velké části rozmazané a zamlžené. Traduje se, že pod zmíněnou kaplí se nachází kostry „nelidských bytostí”. Legenda praví, že byl hrad postaven na skále, která sahala až do pekla. Není tak divu, že se hradu Houska říká Brána do pekel.

Děsivý příběh: Vdova si vzala muže se srdcem svého zesnulého manžela, taky ale došlo k tragédii…

3 děsivé příběhy, které se opravdu staly. Nebudete z nich moci usnout!