Wi-Fi zdarma na pražských zastávkách!

Redakce

Cestující v pražské MHD se mohou nově připojit u některých zastávek k internetu. První zastávka s wi-fi připojením je tramvajový přístřešek na zastávce Husinecká v Praze na Žižkově.

Do konce letošního června by jich měla být 127. Lidé se nebudou muset přihlašovat heslem a užívání je zdarma a budou se moci připojit v dosahu 50 až 100 metrů od zastávky. Omezeny jsou pouze návštěvy některých stránek, které by například vedly k teroristům.

V dalších šesti měsících plánuje dopravní podnik (DPP) a JCDecaux spustit více než 300 zastávek s volným přístupem na internet. Zastávky nabízí připojení skrze čtyři až šest rádiových rozhraní na každou z nich.

V současné době je připojení spuštěno na 27 přístřešcích a dalších 100 se připravuje ke spuštění služby během června. Do konce roku 2017 budou do provozu zapojeny nejfrekventovanější zastávky pražské hromadné dopravy.

V současné době funguje připojení v zastávkách metra a na prodlouženém úseku trasy metra A z Dejvic do Motola. DPP nyní jedná s poskytovateli mobilních služeb o zprostředkování připojení i na trase metra C, kde by měl zkušební provoz začít.

Prosté vynálezy, které mohou zachránit planetu

Apple představil novinku HomePod, internetu je pro legraci