Pražská burleska opět nadchla novou show

Michaela Maršálová

Pražská burleska v divadle Royal na Vinohradech připravila novou sezónu s názvem Hollywood Babylon. Odkazuje tak na stejnojmennou knihu Kennetha Angera, experimentálního režiséra, který v ní popisuje úpadek Hollywoodu 30. let.

Show měla premiéru 5. října a my jsme si ji nemohli nechat ujít. A jak jsme byli spokojeni? Bylo to úžasné jako vždycky! Pokud se chcete pobavit a zároveň rádi uvidíte krásné, polonahé ženy, je tohle skvělý tip, jak strávit večer. Navíc po skončení představení se můžete s umělci i pobavit na baru, vyfotit se s nimi i si s nimi zatančit. A to fakt stojí za to! Představení Hollywood Babylon můžete vidět každý pátek v pražském divadle Royal.

Úspěch za úspěchem

Nezbedná Pražská burleska uzavřela koncem srpna sezónu nazvanou Exotic Charades. Pražské i mezinárodní publikum, včetně účinkujících hostů z celého světa, si užívalo atmosféru, kterou se podařilo světaznalému principálovi Sonny Vargasovi a jeho burlesknímu ansámblu vyčarovat. Za jeden z vrcholů uplynulé sezony se dá označit hostování celého souboru na milánském Design Weeku, kde společně s firmou Lasvit vytvořili odvážný Monster Kabaret – ten dokonce vyhrál cenu Milan Design Award za nejlepší expozici, která se v designovém světě považuje za obdobu filmového Oscara.

Pravidelné hostování ve Varšavě a Krakově zase přineslo své ovoce v podobě pozvání na prestižní korporátní akce. Na závěr sezony proběhlo devět krátkých komorních představení v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

A taky nezapomínejme na Pražský festival burlesky, který se konal v Royalu letos na jaře. Tam vystoupily desítky světových umělců, představení viděly stovky nadšených diváků a my už se nemůžeme dočkat, až zavítáme na další ročník.

Tady se můžete podívat na rozhovor s pražskou burleskou Therese Rosier: