Kocour byl přes rok pohřešovaný. Vrátil se vypasený ze skladu žrádla

mim

Na konci 2014 se rodině z britského Nottinghamu ztratil devítiměsíční kocour Clive. Vrátil se až o čtrnáct měsíců později za vtipných okolností.

Tanya a Jonathan Ironsovi byli velmi smutní, když se jim kocour zatoulal. Hledali ho pomocí Facebooku i pěkně postaru – vyvěsili plakáty. Ale po kočce jako by se zem slehla. „Byl zlobivý a pořád utíkal ven. Mysleli jsme si, že ho někdo našel a nechal si ho, protože to byl rozkošný kocourek,“ vypráví Tanya.

Co nikdo nečekal, bylo, že se kočka zatoulá do obřího skladu na zvířecí žrádlo obchodu Kennelgate Pet Superstore o tři kilometry dál. Firma měla se záškodníkem docela starosti, protože jim ujídal jídlo z balíků… „Párkrát jsem ho tady zahlédli pobíhat a také jsme nacházeli jeho trusy,“ vypověděla vedoucí výroby Diane Gaskill. S kolegy vytvořila cestu z pamlsků vedoucí do klece. Protože Clive byl hodně na jídlo, na past se chytil.

„Syčel a prskal. Vzali jsme ho k veterináři a díky čipu jsme získali kontakt na jeho majitelku. Hned poté jsem jí volala. Nemohla tomu uvěřit,“ dodala Diane. „Když jsme Clivea ztratili, bylo mu teprve devět měsíců a byl malý. Teď se nám vrátila zpátky obří chlupatá kočka. Ve skladu to pro něj určitě musel být život snů. Hned nás poznal, jenom je teď prostě tlustější,“ směje se jeho majitelka.